Výstřik vítězství je skvělý, řekl kouč Třince Moták a chválil »genius loci« týmu

Hokejisté Třince jsou popáté za sebou ve finále extraligy a letos již dokázali vyřadit dva velké favority na titul – ve čtvrtfinále Spartu a v semifinále Pardubice. Trenér Zdeněk Moták, který na střídačce Ocelářů působí prvním rokem, si po vítězství v rozhodujícím sedmém zápase série s Dynamem pochvaloval, že na výkonech týmu se projevují i zkušenosti, které hráči v předešlých sezonách nasbírali.

»Zkušenost je k nezaplacení. Nejen ve sportu, ale i v normálním životě. Ale násobená bojovností, obětavostí, odpovědností. Všemi atributy, které k vítězství potřebujete,« řekl Moták. »Že už by to ale hráči dělali automaticky? Nemyslím si. Vždy jim musíte dát návrhy a hráči je pak plní. Jakýsi genius loci už v mužstvu je. Mají to v sobě. Jádro nepřipustí, aby někdo situaci podcenil nebo udělal hůře, než to má být,« uvedl zkušený kouč.

Třinec vyhrál již třetí sérii v play off, v závěru základní části se mu přitom vůbec nedařilo. Z posledních 16 zápasů v ní Oceláři vyhráli jen čtyři. »Nadneseně řečeno, milion zápasů jsme prohráli o gól. Kdybychom hráli blbě, ale já jsem viděl, že hrajeme dobře a máme potenciál být úspěšní. A výhra je k nezaplacení, toho se člověk nepřejí. Vždy je to impulz, podnět, dobrá zpráva,« řekl Moták.

Slezany nastartovala úspěšná série v předkole s Litvínovem, který porazili 3:0 na utkání. »S Litvínovem to byla povinnost, ale pak jsme narazili na favorita, na Spartu. Výborně jsme to odehráli a přišel největší favorit Pardubice. Mužstvo se znovu semklo a pracovalo podle toho, jaké dostalo noty a jak si to samo vytvořilo,« uvedl Moták.

Osmapadesátiletý kouč se oproti svému předchůdci na třinecké střídačce Václavu Varaďovi liší. »Nevím, co si před play off řekli hráči. Je to o tom, že všichni, a já to tak cítím, jsme partneři. Není to o tom, že já bych byl car nebo něco podobného. Jsme partneři, spolupracujeme a chceme uspět,« řekl Moták. Postupem do finále to pro tým nekončí. »Krátce po zápase za námi přijel Vlado Dravecký a řekl: Nic nekončí, jedeme dál. Mužstvo chce jít dál. Chce výhry, ten adrenalin, ten výstřik vítězství je skvělý. Je to tak. Radost, hrdost, euforie,« pousmál se Moták.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy