Zase 2:1. Fotbalisté pod Haškem znovu těsně zvítězili

Čeští fotbalisté porazili v přípravném utkání po obratu Arménii doma 2:1. Národní tým navázal na páteční vítězství stejným poměrem v Norsku a vyhrál i druhý zápas po nástupu trenéra Ivana Haška. Skóre v Praze na Letné otevřel Edgar Sevikjan, ale těsně před pauzou srovnal Ladislav Krejčí mladší a v 77. minutě otočil stav střídající Tomáš Chorý.

Český celek zvítězil v pátém z šesti vzájemných zápasů. Reprezentanti potvrdili výsledkovou formu, prohráli jediný z posledních 12 duelů. Pod Haškem nepoznali hořkost porážky ani v sedmém utkání, šedesátiletý kouč je už vedl v roce 2009 v pěti zápasech.

»Měli jsme slušný start, ale nedokázali dát branku. Oni z jediné šance gól vstřelili. Myslím, že ten můj gól v závěru poločasu byl důležitý, ale klíčová byla druhá půle. Bylo znát, že se teprve sehráváme, i proto jsem rád, že jsme urvali vítězství. Jdeme step by step a chceme se zdokonalovat a připravit na Euro,« uvedl Krejčí. »Říkali jsem, že bych tam mohl vletět, což se povedlo a gól je taková třešinka na dortu,« připojil Chorý, druhý úspěšný střelec dnešního dne.

Naopak útočník Leverkusenu Adam Hložek dnes šance spaloval. »Měl jsem dvě čisté šance. Určitě to musím dávat,« sypal si popel na hlavu při svém návratu na Letnou expsarťan Hložek. »Oni se snažili hrát vysoko, byl na nás dobře připravení. Byl to druhý zápas pod novým trenérem a víme, že je co zlepšovat,« dodal Hložek.

Kouč Hašek poděkoval hlavně divákům na Letné. »Skvěle fandili a dohnali nás 15 minut před koncem k vítěznému gólu. Ale uznávám, že naše hra byla trochu hrbolatá. Cením si vůle mužstva, že navzdory tomu máme vítězství,« dodal nový reprezentační lodivod.

Národní tým do startu letního mistrovství Evropy v Německu, kam na podzim prošel ještě pod trenérem Jaroslavem Šilhavým, nastoupí už jen k dvěma přípravným duelům na začátku června.

* * *

Česko – Arménie 2:1 (1:1)

Branky: 45.+2 Krejčí ml., 77. Chorý – 14. Sevikjan. Rozhodčí: Weinberger – Kolbitsch, Witschnigg (všichni Rak.). ŽK: M. Sadílek, Provod – Harojan, Zelarayán. Diváci: 16 158.

Česko: Kovář – Vlček, Hranáč, Krejčí ml. – Gabriel (46. Douděra), Souček, M. Sadílek (64. Provod), D. Jurásek – Barák (72. Lingr), Hložek (63. M. Jurásek) – Schick (73. Chorý). Trenér: Hašek.

Arménie: Čančarevič – Davidjan, Calisir (46. Spercjan), Harojan, Mkrtčjan (90. Muradjan), Hovhanisjan – Sevijkan (81. Serobjan), O. Harutjunjan (81. Avanesjan), G. Harutjunjan, Zelarayán (73. Ranos) – Briasco-Balekjan (73. Miranjan). Trenér: Petrakov.

(koz)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy