Čína a EU by se měly držet dialogu a spolupráce, udržovat světový mír a stabilitu

Čínský prezident Si Ťin-Pching poukázal na to, že společná návštěva prezidenta Emmanuela Macrona a předsedkyně Ursuly von der Leyenové, konaná 6. dubna v Číně, odráží pozitivní vůli evropské strany rozvíjet vztahy s Čínou a je v souladu se společnými zájmy Číny a EU.

V současnosti je mezinárodní situace složitá a proměnlivá, krize na Ukrajině se protahuje, oživení světové ekonomiky po epidemii je nedostatečné, mezinárodní finanční trh je turbulentní a rozvojové země čelí větším potížím.

Čína a EU by se měly držet dialogu a spolupráce, udržovat světový mír a stabilitu, podporovat společný rozvoj a prosperitu, podporovat pokrok lidské civilizace a spojit ruce při řešení globálních výzev.

Letos si připomínáme 20. výročí navázání komplexního strategického partnerství mezi Čínou a EU. Čína je ochotna spolupracovat s EU na uchopení obecného směru a klíčového tónu vztahů mezi Čínou a EU, komplexně obnovit výměnu názorů na všech úrovních a vnést nový impuls do rozvoje vztahů mezi Čínou a EU a světového míru, stability a prosperity.

(pr)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy