Zpívající spisovatel Richard Sacher oslavil padesátiny

Přibližně 120 lidí, včetně známých tváří, dorazilo do pražského podniku YoCafe hned za Divadlem na Vinohradech. Všichni nesli v ruce dárek! Svoje 50. narozeniny tam totiž slavil spisovatel, zpěvák a moderátor Richard Sacher. »Mám velkou radost, je to zatím můj nejhezčí večer v tomto roce,« prozradil jubilant, kterému přišel popřát například mim a bavič Václav Upír Krejčí, televizní a rozhlasový moderátor Petr Jančařík, autorka skvělých kuchařek Eva Filipová, herci Petr Batěk a Bára Fišerová, režisér Marek Dobeš, kapelník skupiny Abraxas Slávek Janda, zpívající kytarista Daniel Krob, hudebník a objevitel Lucie Bílé Petr Hannig či italský zpěvák Davide Mattioli.

Vrátil se po šesti letech

»Bylo těžké najít v centru Prahy prostorný a zároveň pohodový podnik, kam bych rád pozval svoje přátele a dobré známé. V YoCafe jsem oslavil 44. narozeniny, a tak jsem se sem rád vrátil. Mimo jiné i proto, že majitel mezitím nechal podnik asi tak o třetinu zvětšit,« řekl Richard Sacher, který měl do poslední chvíle obavy, že přijde dvacet lidí.

»Několik hodin před začátkem mi volal jeden člověk za druhým, že onemocněl buď on, nebo děti. Viróza skolila i zpěvačku Šárku Rezkovou a moderátorku Marii Tomsovou. To se ale v březnu stává,« dodal zpívající spisovatel, kterému padesátku hádal opravdu málokdo.

Vlasy si zatím nebarví

»Plastiku nemám, vlasy si ještě nebarvím. Snažím se alespoň hodinu denně sportovat. Hodně chodím pěšky, nevozím si zadek v autě. Nepřejídám se, nekouřím, s alkoholem to nepřeháním a drogy neberu,« vysvětlil Richard, jenž svoje hosty překvapil menším programem.

»Každý druhý interpret ochořel, a tak jsem scénář připravil pár minut před začátkem na základě toho, kdo byl schopen a ochoten vystoupit.«

Místo dortu dostal perník

Publikum nakonec rozpohyboval a roztleskal Václav Upír Krejčí, slovenský Freddie Mercury Peter Paul Pačut, zpívající herečka Jana Vaculíková, legenda 80. let Michaela Linková a rocková zpěvačka Ina Urbanová. Happy Birthday Richardovi zapěla skupina Maxíci v čele s Pavlem Vohnoutem alias Kyklopem. Svůj nejnovější song Jsi moje holka na závěr »hodil do davu« sám oslavenec.

Toho přijela až z Německa podpořit jeho sestra, úspěšná malířka Alena Steinlechner. Fotokopie jejích obrazů během oslavy zdobily stěny YoCafe. No a místo dortu dostal Richard Sacher obrovský perník ve tvaru čísla 50! V Pardubicích ho vyrobil a do Prahy osobně přivezl Král peníku Pavel Janoš.

(mac)

FOTO – Marián Juskanin

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy