Faul Chorého? Nejednalo se o zákrok na vyloučení, uvedla komise rozhodčích

Útočník Plzně Tomáš Chorý podle komise rozhodčích ve středeční dohrávce 6. kola první fotbalové ligy v Mladé Boleslavi (1:3) správně obdržel žlutou kartu za faul na brankáře Matouše Trmala. Komise v komuniké konstatovala, že se nejednalo o zákrok na vyloučení.

Situace se odehrála v 27. minutě, kdy Chorý zasáhl Trmala, který už měl míč v rukavicích. Hlavní sudí Jan Všetečka napomenul českého reprezentanta žlutou kartou. Mladoboleslavští se hodně zlobili, obránce Martin Suchomel na tiskové konferenci prohlásil, že neudělení červené karty je výsměch. »Přemýšlím, jak to říct slušně. Tomáš Chorý je pro mě specifický hráč. A jestli mu podobné věci budou procházet dál, tak tomu nerozumím,« řekl Suchomel. Narážel především na dva duely Plzně se Spartou, kdy v obou případech plzeňský útočník fauloval obránce Sörensena a pokaždé vyvázl bez červené karty, ač tomu tak být nemělo.

Dnes však dala komise Všetečkovi za pravdu. »Ve 26. minutě utkání rozhodčí správně udělil žlutou kartu hráči hostujícího družstva č. 15 za nesportovní chování. Brankáře domácího družstva č. 1 nesportovně atakoval bez možnosti hrát míčem – pravou nohou ho lehce podrazil. I když se tak mohlo z jednoho záběru kamery zdát, ke šlápnutí na brankáře nedošlo. Z důvodu nižší intenzity střetu se nejednalo o hrubé nesportovní chování,« stojí v komuniké komise rozhodčích.

Rozhodčí podle ní správně vyhodnotil i situaci v deváté minutě, kdy pro domácí nenařídil penaltu po zákroku hostujícího Kopice na Marečka. »V 9. minutě utkání rozhodčí správně nenařídil pokutový kop pro domácí družstvo. Hráč hostujícího družstva č. 10 se snažil zablokovat střelu na branku hráče domácího družstva č. 30. Sice došlo ke kontaktu mezi oběma hráči, o přestupek se ale nejednalo,« dodala komise.

(koz)

REPRO FOTO – O2 TV Sport

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy