Jsme mentálně silní a máme vítězného ducha, pochvaluje si Priske

Až na penalty udolala pražská Sparta ve včerejším čtvrtfinále MOL Cupu Slovan Liberec. Po 120 minutách skončil duel U Nisy 2:2, a protože Letenští po většinu duelu prohrávali a pak zvládli všech pět penalt, mohl být kouč Brian Priske spokojený. Pochvaluje si hlavně způsob, jakým si jeho svěřenci došli pro postup mezi nejlepší čtyřku.

»Bezpochyby to bylo velmi emotivní utkání, což bylo k vidění nejen na hřišti, ale i u laviček. Vše bylo navíc umocněno turbulentním vývojem. Nevstoupili jsme do utkání dobře, pak jsme se ale dostali do hry a srovnali skóre. Přidali jsme další branku, o které jsme si mysleli, že bude vítězná, nicméně soupeř vyrovnal a došli jsme až do penalt,« uvedl na webu sparta.cz Priske. »O týmu mi dnešek prozradil, že jsme mentálně silní a máme vítězného týmového ducha. Dobrým příkladem je způsob, jakým do utkání promluvili střídající hráči. Byli velmi aktivní a v hlavách dobře připravení,« konstatoval dánský stratég.

Soudí, že jeho tým utkání kromě prvních pěti minut zvládl a byl kreativní. Nemá však vysvětlení pro tradičně špatné začátky. »Je to naše časté téma. Hráči vědí, že nejdůležitější okamžiky jsou ty úvodní a závěrečné. Je to ale stále fotbal a někdy se to bohužel stane. Líbí se mi ovšem, jak jsme na inkasovaný gól reagovali, zvládli se do utkání vrátit a vytvářet si šance. Bylo to také o tom udržet koncentraci, nepodlehnout emocím a zvítězit. Jak už jsem ostatně říkal minule, teď je všechno o výhrách. Rozhodně se k tomuto aspektu před příštím zápasem, který hrajeme v sobotu, vrátíme. Chtěl bych ale především vyzdvihnout celý tým za jejich výkon,« řekl Priske s dodatkem, že celý tým ukázal sparťanské srdce.

Pochvaloval si přínos Jana Kuchty, který tentokrát začal duel na lavičce, ale pak dal dva góly a proměnil poslední penaltu. »Honza podává kvalitní výkony a i dnes byl opravdu výborný. Možná bych jej ale měl častěji posílat z lavičky, jelikož ta energie, kterou do utkání přinesl, byla skvělá. Podobné to ostatně bylo i v osmifinále na Baníku, kdy také zasáhl do zápasu z lavičky a velkou měrou přispěl k výhře,« zmínil Priske předešlý duel MOL Cupu, který Sparta v Ostravě vyhrála 3:2.

Byl rád, že se jeho tým nadal strhnout při emočně vypjatých situacích a některých sporných výrocích rozhodčích. »Zůstali jsme po celý zápas koncentrování. Samozřejmě že s některými situacemi nesouhlasíme, ale musíme to přijmout. Máte pravdu, že to dnes bylo občas těžké, třeba při faulu na Daňka. Obecně jsem ale spokojený a myslím, že vás i fanoušky muselo utkání bavit.«

(koz)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy