Krejčí bez červené? Správné rozhodnutí! Stejně jako na druhé straně u Schranze, uvedla komise rozhodčích

Bylo to třaskavé derby, které však sudí Dalibor Černý a celý soudcovský tým zvládl. Takové je resumé Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR, která ve dvou sporných případech z duelu druhého kola prvoligové nadstavby mezi Spartou a Slavií (0:0) potvrdila rozhodnutí na trávníku jako správná.

Domácí byli v derby po většinu prvního poločasu lepším týmem, pak se však přes třicet minut druhé půle vesměs bránili náporu hostí, ke kterému Slavii nakopl svým vyloučením po druhé žluté kartě Lukáš Haraslín. Zatímco tento verdikt byl neoddiskutovatelný, hodně se řešil souboj z 30. minuty, kdy sparťanský kapitán Krejčí stáhl Mojmíra Chytila a pak dopadl na jeho ruku, jež se ohnula do velmi nepřirozeného úhlu. »Ve 30. minutě utkání měl rozhodčí nařídit přímý volný kop pro hostující družstvo za držení soupeře. Z dostupných záběrů není prokazatelné, že se jednalo o úmysl zranit hráče hostujícího družstva č. 13, proto rozhodčí správně neudělil červenou kartu za hrubé nesportovní chování hráči domácího družstva č. 37 a VAR správně neintervenoval,« stojí v komuniké soudcovské generality.

Chytil si odnesl z duelu zranění, ale vyšetření naštěstí vyloučilo zlomeninu. Loket má ale zafixovaný a s fyzioterapeuty pracuje na snížení otoku a bolesti. Naopak kapitán Jan Bořil už pro letošní sezonu dohrál, když po souboji s domácím Qazimem Lacim utrpěl zlomeninu lícní kosti a musel na operaci.

Červenou kartu si v sobotu žádali i sparťané, ale dle komise rozhodčích i v tomto případě měli Černý a spol. správné oko. Běžela 78. minuta, kdy před rozehráním standardní situace zůstal po střetu s Ivanem Schranzem ležet na trávníku domácí záložník Lukáš Sadílek, který reklamoval úder do obličeje. »V 78. minutě utkání došlo v přerušené hře ke srážce mezi hráčem hostujícího družstva č. 26 a hráčem domácího družstva č. 18. Z dostupných záběrů nelze prokázat přestupek hráče hostujícího družstva,« napsala komise.

Ta podle komunikačního manuálu schváleného před sezonou hodnotí veřejně jen čtyři situace z daného kola, jež vybrala média. V těch dalších dvou rovněž dala rozhodčím za pravdu.

Ve skupině o záchranu chtěli Karvinští v duelu se Zlínem (2:2) červenou kartu pro hostujícího Vukadina Vukadinoviče za pokus o udeření soupeře loktem v přerušené hře. Sudí Ladislav Szikszay si ale vystačil jen se žlutým napomenutím – a podle komise správně. »Ve 38. minutě utkání rozhodčí správně udělil žlutou kartu hráči hostujícího družstva č. 77 za pokus o udeření soupeře loktem v přerušené hře. Soupeře loktem nezasáhl. Pokud by se tak stalo, došlo by k vyloučení hostujícího hráče za hrubé nesportovní chování,« zhodnotila komise rozhodčích.

A resumé ze zápasu skupiny o Evropu mezi Olomoucí a Hradcem Králové? »V 80. minutě utkání rozhodčí na základě intervence VAR správně neuznal branku domácího družstva pro ofsajd. Hráč domácího družstva č. 11 v ofsajdové pozici svedl se soupeřem souboj o míč a tím ho ovlivnil,« popsala komise situaci, kdy sudí Dominik Starý na základě intervence videoarbitra Ondřeje Berky neuznal branku domácího Yunusa Muritala. Hosté po odvetné výhře 3:1 slaví postup do finále prostřední skupiny nadstavbové části FORTUNA:LIGY. 

(koz)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy