Krejčí se rozloučil se Spartou, píšou ve Španělsku. Do Girony za 300 milionů korun?

Odchod kapitána sparťanských fotbalistů Ladislava Krejčího do Španělska se zase o notný kus přiblížil. Stoper, který se momentálně s národním týmem připravuje pod vedením Ivana Haška na blížící se mistrovství Evropy, má podle španělských médií nakročeno do katalánské Girony.

Španělský novinář Matteo Moretto ve svém příspěvku na sociální síti X dokonce uvedl částku, kterou Sparta za svoji hvězdu vyinkasuje. Mělo by to být kolem dvanácti milionů eur (asi 300 milionů korun) společně s bonusy.

»Girona na tom stále pracuje a je na prvním místě. Odchod Aleixe Garcíi do Bayeru (15 milionů eur) může jednání mezi stranami urychlit. V minulých dnech za něj Betis učinil nabídku, která byla odmítnuta,« zmínil Moretto i zájem Betisu Sevilla, přes který letos Sparta přešla v základní skupině Evropské ligy. »Hráč se již rozloučil s pražskou Spartou,« dodal elitní španělský žurnalista.

Girona byla nejpříjemnějším překvapením uplynulého ročníku španělské ligy. Prestižní soutěž dlouho vedla a nakonec skončila třetí za giganty Realem Madrid a FC Barcelonou a premiérově si zahraje Ligu mistrů. Do té se Krejčí se Spartou jen těsně nedostal, zato však odejde jako kapitán, který získal s letenským klubem dva tituly v řadě a letos i double za triumf v nejvyšší soutěži a MOL Cupu. »Přestup je prakticky hotový,« připojil španělský El Nacional.

O sparťanské mistry je nyní po Evropě velký zájem, což bývá vždy daň za úspěch. Spekuluje se i o možném odchodu kouče Briana Priskeho do Feyenoordu Rotterdam, klub navíc bude mít co dělat, aby udržel hvězdy Martina Vitíka, Veljka Birmančeviče či Jana Kuchtu…

(koz)

FOTO – sparta.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy