Na úvod čtvrtfinále Vítkovice zdolaly Kometu. Pardubický favorit si zastřílel

AKTUALIZOVÁNO

To, co očekával s napětím celý hokejový národ, je tady! Po předkole je tu i skutečné play off extraligy, které začalo dnes prvními zápasy v sériích, v nichž se představují nejlepší dva týmy základní části. A ten s pořadovým číslem dva – si na úvod poradil s brněnskou Kometou 3:2. Vítězný gól Ostravanů, kteří co do skóre celý zápas tahali za delší konec, vstřelil ve 44. minutě bývalý hráč celku z moravské metropole Peter Mueller.

»Hlavně to byl výborný týmový výkon. To je v play off hrozně důležité. Vyvarovali jsme se zbytečných faulů a máme prvín výhru,« radoval se autor druhého gólu Jakub Kotala.

Vítkovice si tak ve vzájemných utkáních připsaly čtvrtou výhru v řadě. Druhý zápas je na programu znovu v Ostravě zítra. To podruhé změří síly i lídr základní části z Pardubic s Olomoucí. Jejich první vzájemný zápas dnes skončil jednoznačným vítězstvím Dynama 5:1.

Takhle suverénně to ale v první třetině nevypadalo, protože domácím nejprve v 8. minutě byl po trenérské výzvě Hanáků neuznán vedoucí gól, aby vzápětí po přesné trefě Jana Káni šli do vedení. Jenže domácí velmi rychle stav skóre otočili a i nadále hráli skvěle s převahou hlavně v útočném pásmu. Mora dnes neměla šanci, přičemž z vítězné branky se raduje Tomáš Dvořák. Tři asistence si připsal před vyprodaným hledištěm David Cienciala.

»Nebývá jednoduché se po tak dlouhé době do toho dostat, ale my jsme to zvládli. Dnes jsme byli i produktivní, což mě těší,« řekl kouč Pardubic Radim Rulík. »Prohráli jsme, ale zítra je další zápas, musíme se na něj připravit,« řekl Rulíkův protějšek Jan Tomajko.

V neděli začínají další dvě čtvrtfinálové série v rámci domácího hokejového vrcholu. Sparta přivítá v O2 areně v nejočekávanější sérii a repríze loňského finále mistrovský Třinec a následně Hradec Králové změří síly s Libercem, s nímž se v závěru základní části přetahoval o kýžené čtvrté místo a byl nakonec úspěšnější. Bílí Tygři museli do předkola a tam se protrápili k postupu přes plzeňskou Škodovku, o němž rozhodli v pátém zápase v prodloužení.

* * *

HC Vítkovice Ridera – HC Kometa Brno 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 14. Roberts Bukarts (Mueller, Raskob), 15. Kotala (Gewiese, J. Stehlík), 44. Mueller (Koch) – 30. Okál (Holík), 47. Hrbas (Flek, Kollár). Rozhodčí: Květoň, Pražák – Ondráček, Zíka. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 9593.

HC Dynamo Pardubice – HC Olomouc 5:1 (2:1, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 11. Paulovič (R. Kousal, Čerešňák), 12. T. Dvořák (Cienciala), 39. T. Zohorna (Radil), 46. Hyka (L. Sedlák, Cienciala), 59. L. Sedlák (Cienciala) – 8. J. Káňa (Plášek). Rozhodčí: Cabák, Šír – Lederer, Rožánek. Vyloučení: 1:4. Využití: 2:0. Diváci: 10 194 (vyprodáno).

(koz)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy