Nor Solbakken druhou posilou Sparty. Čeká ho lékařská prohlídka

Sparta se dočká vysněného přestupu číslo jedna v rámci zimního transferového okna. Podle webu iSport.cz posílí vedoucí tým prvoligové tabulky norský středopolař Markus Solbakken z Vikingu Stavanger. Zítra by měl norský reprezentant v Praze absolvovat lékařskou prohlídku. Obhájce českého titulu by měl za defenzivního záložníka zaplatit přes dva miliony eur (cca 50 milionů korun).

Pětadvacetiletý Solbakken přišel do Vikingu v únoru 2022. V červenci téhož roku se podílel na nečekaném vyřazení Sparty ve 2. předkole Evropské konferenční ligy. Loni v září debutoval v norské reprezentaci.

Sparta ve středu pole při svém systému 3-4-3 ve středu zálohy na podzim sázela nejčastěji na duo Kaan Kairinen, Qazim Laci. Šlo o netradiční spojení severské inteligence s balkánským temperamentem. Finsko-albánská spolupráce však fungovala, navíc byl solidní alternativou český reprezentant Lukáš Sadílek, ačkoli jeho forma měla k té jarní »mistrovské« v nové sezoně daleko. K dispozici je i zkušený David Pavelka, ovšem ten má nejlepší roky již za sebou. Sparta tedy logicky hledala další alternativu pro náročný program v pohárové Evropě i na domácích trávnících, kde ji čeká kromě snahy o obhajobu titulu i čtvrtfinále MOL Cupu proti Slavii. Padla varianta libereckého Lukáše Červa, jemuž loni přestup zarazil slávistický boss Jaroslav Tvrdík, jelikož na talentovaného »roubíře«, který kdysi patřil právě do Edenu, měli červenobílí předkupní právo. Díky tomu se angažmá Červa nestihlo už před startem aktuální sezony a nedojde k němu ani nyní, jelikož reprezentant do 21 let přestoupil do Plzně jako součást transferu gólmana Jindřicha Staňka.

Spartě by to nyní už vadit nemělo. Solbakken, o němž se vedla v prosinci i nyní v lednu tvrdá jednání se Stavangerem, by se měl stát druhou zimní posilou obhájce titulu. Tou první byl třiadvacetiletý albánský útočník Indrit Tuci, který přestoupil na Letnou na konci prosince z Lokomotivy Záhřeb.

(koz)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy