Oceláři zdolali Dynamo a jsou dvě výhry od obhajoby titulu

AKTUALIZOVÁNO

Dva góly slovenského útočníka Libora Hudáčka pomohly hokejistům Třince k druhé výhře ve finále play off extraligy nad Pardubicemi. Oceláři zvítězili na domácím ledě 4:3 a v sérii na čtyři výhry vedou 2:1. Gól a asistenci si připsal Andrej Nestrašil, na straně Dynama měl stejnou bilanci Lukáš Radil. Finálová série pokračuje v neděli opět v Třinci, který usiluje o pátý titul za sebou.

V sestavě domácích chyběl zraněný obránce Marinčin, hosté nastoupili bez útočníka Pánika. Ten doplatil na fauly v předešlých finálových zápasech a šanci místo něj dostal Říčka.

Stejně jako v minulých duelech byli střelecky aktivnější hráči Dynama, výraznější šance si ale vytvářeli Oceláři. Již ve druhé minutě mohl otevřít skóre Nestrašil, Will byl ale připravený. Při pardubické přesilovce a chybné rozehrávce hostů se dostal do samostatného nájezdu Hrehorčák, nezakončil však ideálně.

V 11. minutě již Třinec vedl, Daňovu přihrávku si do branky srazil Hájek. Hosté ale rychle odpověděli, když po ukázkové kombinaci zakončil o dvě minuty později do odkryté branky Radil. Poté fauloval jeho spoluhráč Zohorna a Hudáček rychle využitou přesilovou hrou vrátil Slezanům vedení.

Na začátku druhé části se do slibné příležitosti dostal Vrána. Vedení Ocelářů zvýšil až ve 24. minutě Hudáček, jenž se trefil od modré čáry a dal šestý gól v play off. »Sedlo mi to, byl jsem efektivní. Jsem rád, že jsem týmu góly pomohl,« pochvaloval si po zápase Hudáček.

Dynamo zareagovalo na dvoubrankové manko zvýšenou aktivitou a Kacetl byl v permanenci. Sedlák, Zohorona ani Adam Musil ho však nepřekonali, Košťálek trefil tyč. V 37. minutě už se hosté prosadili, když z rychlého protiútoku snížil Mandát.

Přidat klid na třinecké hokejky mohl v úvodu třetí třetiny Daňo, Willa ale podruhé nepřekonal. Na druhé straně se do slibné pozice prodral Košťálek, ani on se mezi střelce nezapsal. Z brejku zahrozil Nestrašil a po dalším pardubickém zaváhání v rozehrávce si málem srazil puk do branky Vála.

Třinec se přece jen čtvrté trefy dočkal, když se v 57. minutě prosadil z dalšího brejku Nestrašil. Východočeši odvolali Willa a Adam Musil v power play snížil, vyrovnat se ale hostům nepovedlo.

»Podali jsme výborný výkon ve všech formacích a na všech postech, včetně Kácy zezadu. Možná jsme se ve druhé třetině nechali párkrát zavřít, ale to bylo proto, že jsme nedostávali kotouče do středního pásma. I ve třetí třetině jsme měli navrch, vedli o dva góly, bohužel sice na konci inkasovali kontaktní gól, ale k výkonu svého týmu dnes nemám výhrady,« uvedl na klubovém webu kouč Třince Zdeněk Moták.

Jeho protějšek Marek Zadina zhodnotil dnešní duel takto: »Neodehráli jsme špatné utkání, bylo to dobré utkání z naší strany. Chyběl nám gól v přesilovce, kterou jsme neproměnili. Šance jsme si vytvářeli, neproměňovali a bohužel dnes vyhrál soupeř. Věřím, že zítra se na zápas připravíme lépe.«

* * *

HC Oceláři Třinec – HC Dynamo Pardubice 4:3 (2:1, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 11. Daňo (L. Hudáček, Šenkeřík), 16. L. Hudáček (Kundrátek, P. Vrána), 24. L. Hudáček (Nestrašil), 57. Nestrašil (D. Voženílek) – 13. Radil (T. Zohorna, Čerešňák), 37. Mandát (T. Zohorna, Will), 59. A. Musil (Radil). Rozhodčí: Hribik, Květoň – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. Diváci: 5400 (vyprodáno). Stav série: 2:1.

(koz, čtk)

FOTO – hcocelari.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy