Odvolávám, co jsem odvolal… Kuriozita na úvod play off

Boje o hokejového mistra České republiky dnes započaly předkolem. O postup mezi nejlepší čtyřku se utkávají celky na 5. až 12. místě po základní části. A vesměs se dařilo domácím. A nejkurióznější situace byla k vidění v Liberci.

V ten moment již na třech stadionech v úvodních duelech sérií hraných na tři vítězství domácí fanoušci slavili. K výhrám favoritů pokaždé posloužily čtyři branky: Litvínov porazil plzeňskou Škodovku stejně jako českobudějovický Motor karlovarskou Energii 4:2. Vítkovice sice při prohře v Hradci Králové daly jako hostující tým o jeden gól navíc, a to díky třem využitým přesilovkám, ale i ostravský klub nakonec kapituloval – v poměru 3:4.

Zato pod Ještědem slavili diváci až v čase 47:48, navíc u utkání, jehož úvodní buly bylo vhozeno hodinu později. V ten moment byl domácí Marek Zachar v úniku faulován olomouckým Řezníčkem a následně s pukem doklouzal do branky. Sudí se rozhodli situaci přezkoumat na videu a po dlouhatánské proluce gól uznali. Jenže ho následně odvolali. A tím odvolali i své původní rozhodnutí, a to na základě trenérské výzvy olomoucké střídačky. Šlo se kontrolovat to, co již bylo zkontrolované. A právě to zkontrolované bylo odvoláno a kvůli nedovolenému bránění gólmanovi sudí nepochopitelně opravili svůj původní video-verdikt.

A logika věci? Mělo následovat trestné střílení, ovšem to nenásledovalo. Podle opraveného verdiktu sudích totiž Zachar nebyl faulován a spadl sám, čímž sundal i gólmana soupeře. Čili – suma sumárum – v ne příliš atraktivním duelu v Liberci za 60 minut nepadl ani jeden gól a šlo se do prodloužení. A tam rozhodla přesilovka Mory: osmnáctiletý benjamínek v libereckém dresu Tomáš Galvas byl po chvatu směrem k soupeři vyloučen a početní výhodu využil Jakub Orsava. Domácí budou mít šanci vyrovnat stav série znovu zítra, kdy se hrají druhé duely i v dalších třech sériích…

* * *

Předkolo play off hokejové extraligy – 1. zápasy:

Mountfield Hradec Králové – HC Vítkovice Ridera 4:3 (1:2, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 14. Kevin Klíma (Okuliar, Jergl), 28. T. Pavelka, 45. Perret (Kevin Klíma, McCormack), 46. Lalancette (T. Pavelka, Šťastný) – 12. Auvitu (Fridrich, M. Barinka), 18. Rihards Bukarts (Auvitu, Krieger), 53. Percy (Rihards Bukarts, Raskob). Rozhodčí: Mrkva, Obadal – J. Ondráček, J. Svoboda. Vyloučení: 10:7. Využití: 2:3. V oslabení: 1:0. Diváci: 4545.

Banes Motor České Budějovice – HC Energie Karlovy Vary 4:2 (0:0, 1:2, 3:0)

Branky a nahrávky: 22. Valský (Pech, M. Toman), 52. Gulaš (Štencel, Hovorka), 56. Harris (Kondelík, Pýcha), 58. Harris (Gulaš, Kondelík) – 28. Gríger (O. Procházka, T. Rachůnek), 35. O. Procházka (Gríger, T. Rachůnek). Rozhodčí: Hribik, Mejzlík – Rampír, Blažek. Vyloučení: 2:5, navíc Ordoš – O. Beránek oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 5702.

HC Verva Litvínov – HC Škoda Plzeň 4:2 (0:1, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 26. Zygmunt (Havelka, Gut), 46. Koblasa (M. Sukeľ), 48. Kirk (Koblasa, Baránek), 50. Baránek (Hlava, D. Kaše) – 13. Söderlund (M. Indrák), 30. Laakso (Matýs). Rozhodčí: Kika, Cabák – Gerát, Špůr. Vyloučení: 10:11. Využití: 1:1. Diváci: 4522.

Bílí Tygři Liberec – HC Olomouc 0:1 v prodl. (0:0, 0:0, 0:0 – 0:1)

Branka a nahrávka: 63. Orsava (Řezníček). Rozhodčí: Sýkora, Šindel – Hynek, Thuma. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. Diváci: 4076.

(koz)

FOTO – hc-olomouc.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy