Pouhá příprava? 11 tisíc lidí na Letné vidělo dva góly Sparty i červenou kartu

AKTUALIZUJEME

Na chodnících led, na teploměru minus tři a na pražské Letné se hrál jen pouhý přátelský zápas. Přesto dorazilo do ochodů epet ARENY 11 011 diváků, kteří viděli výhru domácí Sparty nad FC Kodaň 2:0.

Ono se ale není čemu divit. Sparťanský národ je od zisku titulu v euforii a vyprodaný je každý ligový nebo pohárový zápas. Teď navíc šlo o měření sil s osmifinalistou Ligy mistrů, ze země, odkud pochází úspěšní trenéři Letenských, a nadto s týmem, který v srpnu Letenské vyřadil až na penalty ve 3. předkole milionářské soutěže soutěží.

Odveta se k radosti jedenácti tisíc promrzlých diváků povedla, ačkoli Sparta nastoupila do každého z poločasů s naprosto rozdílnými jedenáctkami. Do vedení šla již v 17. minutě, kdy ideální přihrávku Laciho poslal tvrdou ranou pod břevno Victor Olatunji. Vedle albánského záložníka nastoupil ve středu pole norský záložník Solbakken. Zimní posila zaujala několika povedenými momenty, nicméně diváci u televizních obrazovek si užili především ojedinělého zážitku, kdy hlavní rozhodčí Ladislav Szikszay a jeho asistent Michal Volf nastoupili se speciální kamerou připevněnou na hrudi, díky čemuž přenos na O2 TV Sport nabídl sledujícím živé záběry z pohledu rozhodčích.

Asi ani Szikszay nepočítal s tím, že bude v přípravném duelu tasit červenou kartu. Ale ve 26. minuty k ní bez váhání sáhl po zkratu Denise Vavra, který nepochopitelně zajel do svého spoluhráče ze slovenské reprezentace Lukáše Haraslína. Něco takového nikdo nechce vidět ani v soutěžním duelu, natož v přátelském!

Sparta i díky převaze jednoho muže v poli duel kontrolovala a po změně stran přidala i pojistku. V 76. minutě si další nová posila, albánský útočník Tuci, zpracovala skvělý Rynešův centr, rozezvučela tyč a z dorážky se nemýlil Jan Kuchta.

»Je skvělé vidět fanoušky, jak nás podporují. Už minulý rok byli fantastičtí a nyní v tom pokračují. Jsem opravdu hrdý na to, že můžu pracovat v prostředí, kde si fanoušci váží naší práce. Mám pro ně respekt a všem bych chtěl tímto způsobem poděkovat,« uvedl na klubovém webu kouč Brian Priske. Dodal, že je mu líto, že Sparta nemohla odehrát celý zápas proti jedenácti hráčům. »Na test s těžkým soupeřem jsme byli opravdu zvědaví. Byli jsme moc rádi, že se nám podařilo utkání s osmifinalistou Ligy mistrů domluvit. Červená karta mě z toho pohledu opravdu mrzí. Zápas ovlivnila pro oba týmy, rozhodně to nebylo ideální. I kdybychom my sami chtěli, nemohli bychom v plném počtu pokračovat, jelikož se jednalo o oficiální utkání. Za těchto okolností jsme se snažili z utkání vytěžit maximum, jak takticky, tak i po fyzické stránce,« popsal dánský stratég.

V pondělí odletí Letenští na soustředění do španělské Marbelly, kde postupně vyzvou maďarský celek Puskás Akadémia, norského mistra Bodö/Glimt a šampiona švédské ligy Malmö. Do jarní části ligy vstoupí 10. února na hřišti nováčka z Karviné.

Ten si dnes rovněž střihl přípravný zápas, ve kterém padlo neuvěřitelných jedenáct branek! Slezané ovšem na stadionu Pod Dubňom v Žilině prohráli neuvěřitelným skóre 4:7. Zastříleli si dnes i pražští Bohemians, kteří v Zimní Tipsport lize uštědřili žižkovské Viktorce porážku 0:6.

Na začátku přípravy se daří i dalším dvěma českým zástupcům v evropských pohárech. Plzeň dnes vyhrála i třetí zápas zimní přípravy, když výhrou nad Duklou Praha 1:0, kterou zařídil ve 12. minutě Jhon Mosquera, navázala na předešlá vítězství nad Žižkovem a Doubravkou. Suverénní je v přípravných duelech i Slavia, která již včera porazila 2:0 AIK Stockholm a podtrhla svůj dobrý výkon z předešlého přáteláku, kdy rozstřílela 4:0 Sönderjyske.

(koz)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy