Sparta má třetí výhru, a tím i mečbol. Zato Pardubice padly

Hokejisté Sparty porazili ve čtvrtfinále potřetí Liberec a po výhře 5:3 je dělí jedna výhra od postupu do semifinále. Na ledě Bílých Tygrů se na vítězství gólem a dvěma asistencemi podílel Miroslav Forman, vítěznou branku vstřelil v 52. minutě David Vitouch. Vyřazení a konec sezony bude Liberec odvracet ve středu, kdy bude mít opět výhodu domácího prostředí.

»I když prohráváme, nikdy se nevzdáváme, a toho si cením,« chválil hrdina Forman. »Vedeme 3:0, ale stále jsme připraveni na dlouhou sérii. Liberec je velmi kvalitní soupeř a všechny tři zápasy byly vyrovnané,« podotkl trenér Sparty Pavel Gross.

Severočeši byli zápas od vyřazení již v předkole play off proti Olomouci, kdy dokázali sérii otočit ze stavu 0:2 na 3:2. »Situace tak pro nás není neznámá. Kdybychom dostali třikrát na zadek, tak bychom lidově řečeno skládali zbraně, ale všechny tři zápasy jsme mohli vyhrát i my. Teď to bude o to náročnější, že jdeme s batohem na zádech, že už nesmíme prohrát. Herně se toho ale moc měnit nemůže,« řekl kouč domácích Filip Pešán.

Pražané vyhráli nad Libercem šesté utkání v řadě. Takovou bilanci měly do dneška i Pardubice proti výhodočeskému rivalovi z Hradce Králové. Mountfield se ale ve třetím duelu čtvrtfinále play off vzepřel osudu a po výhře 2:1 na samostatné nájezdy snížil derby-sérii na 1:2 na zápasy. Hrdinou byl obránce Tomáš Pavelka, jenž rozhodl v osmé sérii a proměnil i druhý ze svých dou dnešních nájezdů. Tomu se říká unikátní bilance!

Zítra se v Liberci a v Hradci Králové bude znovu bojovat. Na programu jsou čtvrté duely sérií…

* * *

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy – 3. zápasy:

Bílí Tygři Liberec – HC Sparta Praha 3:5 (2:1, 0:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 8. Bulíř (Birner, Hawryluk), 18. Kelly Klíma (Ivan), 41. Zachar (Rychlovský, A. Najman) – 13. Forman (Lajunen, Němeček), 34. Krejčík (Forman), 44. Mikliš (Forman, Lajunen), 52. D. Vitouch, 59. O. Najman (D. Vitouch, Chlapík). Rozhodčí: Květoň, Ondráček – Zíka, Ondráček. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 7346. Stav série: 0:3.

Mountfield Hradec Králové – HC Dynamo Pardubice 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 0:0, 1:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 42. R. Pavlík (Miškář, Lalancette), rozhodující sam. nájezd T. Pavelka – 48. R. Kousal (Radil, Košťálek). Rozhodčí: Hradil, Vrba – Špůr, Rampír. Vyloučení: 7:5. Bez využití. Diváci: 6890 (vyprodáno). Stav série: 1:2.

(koz)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy