Sparta mění generálního ředitele. Čupra střídá Křivda

Fotbalová Sparta mění generálního ředitele. K 1. červenci nahradí Františka Čupra dosavadní člen představenstva, který byl zodpovědný za řízení komerčního úseku, Tomáš Křivda. Čupr bude výkonným místopředsedou představenstva. Informoval o tom web úřadujícího ligového mistra.

Podle něj bude mít Křivda jako generální ředitel na starosti řízení klubu na denní bázi, povede nadále komerční úsek (sponzoring, marketing, klubové areály, bezpečnost a další). Na vedení Sparty v běžném provozu a na ekonomickém řízení klubu se bude nadále podílet finanční ředitel a člen představenstva Jakub Urbaník.

František Čupr bude jako výkonný místopředseda představenstva mimo jiné reprezentovat Spartu směrem k fotbalovým strukturám (UEFA, FAČR, LFA) a bude se podílet na vedení klubu s přesahem ke struktuře EPH, v níž zastává významnou pozici.

»V praxi to pro mě bude znamenat, že nebudu součástí běžné denní agendy, která souvisí s chodem klubu. Budu se však intenzivně věnovat povinnostem, které se týkají zastupování Sparty navenek. Budu také trávit čas spoluprací s Tomášem Rosickým a Petrem Hrdličkou při transferových jednáních, chci se ještě více věnovat oblasti rozvoje sportovní infrastruktury Sparty, zaměřím se na vztahy s vrcholnými představiteli UEFA, mojí ambicí je častější setkávání se na půdě LFA a intenzivnější komunikace se zástupci ostatních českých klubů,« představil svoji úlohu pro web Sparty Čupr.

Křivda zastával od konce roku 2020 funkci ředitele komerčního úseku a člena představenstva ACS. V minulosti byl marketingovým ředitelem, v klubu začínal v rámci studentské stáže už v roce 2005. »Velmi si vážím důvěry Daniela Křetínského a Františka Čupra. Chtěl bych jim poděkovat, že dostávám takovou příležitost. Mojí vizí je navázat na práci Františka a společně s kolegy pokračovat v rozvoji klubu, kterému od dětství fandím,« dodal nastupující generální ředitel.

Sportovní úsek nadále povede sportovní ředitel Tomáš Rosický, směrem k A-týmu bude jeho nejbližším spolupracovníkem Tomáš Sivok, hlavním skautem Jiří Rosický, ředitelem úseku mládeže byl nedávno jmenován Vítězslav Lavička, manažerem akademie se stává k 1. červenci Oldřich Šmerda.

(pk)

FOTO – iportaL24.cz/Marcela Špičková

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy