Sparta uplatnila opci na další oporu. Gólman Vindahl už patří jí!

Ještě včera inkasoval pět branek od hvězdného Liverpoolu, ale – jak by řekl klasik – na výkon funkce to nemá vliv. Brankář Peter Vindahl Jensen dnes podepsal nový, víceletý koktrakt se Spartou, která na něj uplatila opci. Dosud dánský gólman na Letné pouze hostoval, a to z nizozemského AZ Alkmaar. Mistrovský klub to oznámil na svém webu.

Vindahl se ihned po svém příchodu zabydlel v brance Sparty. Během svého více než půlročního působení ve sparťanském dresu si vybudoval silnou pozici především díky své skvělé rozehrávce a mnoha důležitým zákrokům. Ve 34 soutěžních zápasech, do kterých doposud stihl nastoupit, si připsal 12 čistých kont. S devíti vychytanými nulami pak momentálně vládne této statistice mezi ligovými gólmany, čemuž přispěl 58 zákroky v 21 zápasech.

»Je příjemné vědět, že Praha na nějaký čas zůstane mým domovem. Musím ale říct, že se tu cítím jako doma už od prvního dne. Kluci mě hned vzali mezi sebe. Od začátku jsem součástí jedné velké rodiny a neočekávám, že by se v tomto ohledu mělo něco měnit. Jsem opravdu šťastný,« uvedl Vindahl po uplatnění opce na přestup. 

»Peter má zkušenosti ze zahraničních lig i evropských pohárových zápasů. Je to brankář, který má fyzické parametry i schopnosti, které si u tohoto postu představujeme,« řekl sportovní ředitel Tomáš Rosický, když Vindahla v létě představoval jako novou posilu.

Obhájce titulu a lídr aktuální tabulky FORTUNA:LIGY si během tří dní týdne pojistil služby dvou klíčových opor. V úterý uplatnil opci na srbského ofenzivního hráče Veljka Birmančeviče, jenž dosud na Letné hostoval z Toulouse. Nyni jde v jeho šlépějích i Vindahl, kterého čeká další brankářský křest ohněm v neděli, kdy se Sparta v duelu dvou posledních šampionů představí na horké plzeňské půdě…

(koz)

FOTO – sparta.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy