Třinec vyhrál na jihu Čech a má mečbol, naopak Litvínov v závěru zkolaboval

Hokejisté Třince vyhráli třetí zápas čtvrtfinále play off extraligy v Českých Budějovicích 4:3 a jsou krok od postupu do semifinále. Ve druhé sérii porazilo Brno poprvé Litvínov a po výhře 4:3 snížilo stav série na 1:2.

Oceláři dnes na jihu Čech ztratili dvoubrankové vedení, v 51. minutě ale utkání rozhodl svým druhým gólem Libor Hudáček. V dresu domácích dvakrát skóroval Adam Kubík.

»Jsem strašně rád, že jsme získali další bod, nicméně všichni v kabině víme, že jsme dnes nehráli dobře. A to pro nás musí být jakýsi vykřičník, varování. Před třetí třetinou jsme si řekli, že takhle hrát nemůžeme. Pak už jsme hráli hokej, který potřebujeme hrát,« řekl třinecký trenér Zdeněk Moták.

I v Litvínově viděli diváci na vyprodaném stadionu dvougólového střelce. Domácím ale dvě trefy Brita Liama Kirka k úspěchu nestačily. Kometa zápas otočila ve třetí třetině, kdy nejprve záhy po Kirkově trefě z 53. minuty Jakub Flek vyrovnal a v čase 54:51 rozhodl obránce Daniel Gazda. Kolaps v závěru připravil »Chemiky« o třetí výhru nad Brnem, a tím i o mečbol.

Obě série pokračují v pátek. »Jen tak se neříká, že udělat poslední krok je nejtěžší. Moc dobře to víme, ale máme zkušené mužstvo, musíme si s tím poradit,« řekl před dalším duelem v Českých Budějovicích na klubovém webu Hudáček.

Jediným jistým semifinalistou je zatím pražská Sparta, která porazila liberecké Bílé Tygry 4:0 na zápasy.

* * *

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy – 3. zápasy:

Banes Motor České Budějovice – HC Oceláři Třinec 3:4 (2:3, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 10. Kubík (F. Přikryl, Pech), 18. Gulaš (Kondelík, Gulaši), 26. Kubík (F. Přikryl, Harris) – 6. L. Hudáček (Nedomlel, Mazanec), 15. Cienciala (L. Hudáček, Marinčin), 17. M. Roman (Helewka, Smith), 51. L. Hudáček (Marian Adámek, Daňo). Rozhodčí: Hribik, Pilný – Lhotský, Klouček. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. Diváci: 6421 (vyprodáno). Stav série: 0:3.

HC Verva Litvínov – HC Kometa Brno 3:4 (0:0, 2:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 21. Kirk (Koblasa, M. Sukeľ), 29. Zile (D. Kaše), 53. Kirk (Zile, D. Kaše) – 23. Marcinko (Kollár, Pospíšil), 26. Holland (Kučeřík, Marcinko), 54. Flek (Cingel, Zaťovič), 55. Gazda (Okál, Kollár). Rozhodčí: Jaroš, Šindel – Brejcha, Špůr. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:1. Diváci: 5944 (vyprodáno). Stav série: 2:1.

(koz, čtk)

FOTO – hceocelari.cz/Petr Tibitanz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy