Věřím, že náš vlak se rozjede, řekl po dalším nezdaru kouč Plzně

Trenér Viktorie Plzeň Miroslav Koubek neskrýval po zápase s Hradcem Králové zklamání. Ani ve třetím soutěžním utkání nové sezony jeho tým nevyhrál. Po prohře v úvodním ligovém kole v Teplicích a překvapivé bezbrankové remíze v kvalifikaci o Evropskou konferenční ligu s kosovskou Dritou tentokrát Viktoria ztratila výhru doma v nastaveném čase a bere pouze bod za remízu 1:1. 

»Jsem hodně zklamaný, upřímně i trochu vytočený, to přiznávám. To fotbal přináší. Nezvládneme dva dlouhé auty. Z jednoho se udělá penalta, z druhého přijde gól. Aut se měl uhrát, ale neuhrál se. Nebudeme se vymlouvat na to, že už měl zápas skončit. Třetí zápas po sobě dobýváme. Pozitivum je, že jsme konečně vstřelili branku,« citoval Koubka klubový web.

»Určitá křeč tam je,« přiznal bývalý kouč Slavie, Bohemians 1905, Mladé Boleslavi nebo Ostravy. »Projevuje se to v zápasech při finálním řešení situací. Každý vidí, že kluci bojují, dřou, mají ve hře dobré věci, ale ve finální fázi nám chybí klidná hlava. Zaplať pánbůh za jeden gól, ale nechat si dát gól v poslední sekundě, to je prostě špatně,« uvedl.

Nakonec ale našel i pozitiva. »Vidím v naší hře spoustu dobrých věcí. Věřím tomu, že náš vlak se rozjede,« připojil Koubek, který věří, že ztráta s Hradcem neovlivní Západočechy ve čtvrteční pohárové odvetě s Dritou v Kosovu. »Hráči se dvakrát vyspí a už je to zase všechno v pohodě. Není to zas tak dramatické, jak to vidí trenéři. My se trápíme,« mínil Koubek.

»Jsem optimista, že tohle nezanechá na hráčích nějakou hlubokou rýhu a do čtvrtka se určitě dáme do pořádku. Ale psychicky to žádný balzám není, co si budeme povídat,« dodal Koubek.

(koz)

FOTO – fcviktoria.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy