Třinec nebo Brno? Sparta soupeře neřeší, cíl má prý jasný

Hokejisté Sparty neřeší, jestli ve čtvrtfinále play off extraligy narazí na obhájce titulu Třinec, nebo brněnskou Kometu. Myslí si, že oba týmy hrají nepříjemný a účinný hokej. Pražané, kteří po základní části skončili třetí, budou usilovat o devátý titul v klubové historii a první od roku 2007. Útočník Miroslav Forman novinářům řekl, že jejich cíl je jasný, otevřeně o něm ale mluvit nechtějí.

»Cíl je jasný, vím, že se o tom nemluví, někdo je pověrčivý. Nikdo, kdo udělá play off, do toho nejde s tím, že postoupí do semifinále a má hotovo, to určitě ne. Cíl je jasný, mluvit o něm nebudu. Všichni víme, co chceme. Motivace vyhrát je obrovská,« uvedl Forman.

První dva čtvrtfinálové duely odehrají Pražané doma v neděli a pondělí. »Jsme natěšení, cítíme se dobře, dobře jsme potrénovali. Je cítit výborná energie, takže super,« řekl dvaatřicetiletý odchovanec klubu.

Jméno soupeře se sparťané dozvědí dnes. »V play off hraje každý urputný, bojovný hokej. Neřešíme, kdo to bude. Respektujeme sílu každého soupeře. Jsme zdravě sebevědomí,« prohlásil Forman. »Nezáleží na tom, proti komu budeme hrát, v každém případě to bude těžký soupeř. Jestli chcete vyhrát, musíte porazit všechny,« podotkl švédský trenér Hans Wallson, který vede mužstvo s Miloslavem Hořavou.

Pokud Liberec v úterním pátém rozhodujícím duelu předkola play off porazí Plzeň, utká se Sparta v repríze loňského finále s Třincem. Oceláři ovládli soutěž třikrát po sobě. »Člověk si nevybere. Třinec je zkušené mužstvo, hrají svůj play off hokej. Jádro mají skoro stejné. Je to nepříjemný soupeř s velkými zkušenostmi,« konstatoval útočník David Tomášek.

Jestliže Plzeň uspěje proti Bílým Tygrům, čeká Pražany Kometa. »Brno se furt prohlašuje za outsidera. Hrají nepříjemný a účinný hokej, teď v play off mi to trochu připomíná Kariho styl,« uvedl sedmadvacetiletý Tomášek s narážkou na finského trenéra české reprezentace Jalonena.

Kometu vede bývalý sparťanský hráč a trenér Patrik Martinec, který loni v listopadu skončil na lavičce Pražanů spolu s Pavlem Paterou. »Máťa je velký sparťan, bylo by to pro něj ještě pikantnější. Měl by o motivaci navíc,« poznamenal Forman.

Sparta se těší na diváky

Pražané se těší na skvělou kulisu vyřazovacích bojů. »Jak tady u nás, tak v Brně i Třinci je to vždycky parádní atmosféra, jsou to naši tradiční rivalové. Doufám, že budou plné stadiony, těšíme se na to,« řekl Forman. Sparta v této sezoně s průměrnou návštěvností 10 837 na domácí utkání vytvořila extraligový rekord.

Wallson má o přednostech týmu jasno. »Máme silný tým, čtyři dobré lajny. Pracovní nasazení i morálka jsou opravdu vysoko. Otočili jsme několik těžkých zápasů. Nejsilnější stránkou mužstva je mentalita, navíc máme dva velmi dobré brankáře. Jen čekáme, až začneme,« uvedl kouč.

Skellefteu dovedl ke dvěma mistrovským titulům. »Je to dlouhý proces, potřebujete vyrovnanost a tvrdou práci ode všech. Všichni musí pochopit svou roli a dělat vše pro tým. Potřebujete dobrého brankáře a speciální formace. Všechny tyhle věci se musí sejít, abyste měli šanci vyhrát. Musíte mít taky štěstí a sebevědomí,« prohlásil Wallson.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy