Drak letí! Hlavní téma a logo Gala Jarního festivalu 2024 zveřejněno

Rok Králíka v zimě skončí a na jaře započne rok Draka. Čínská mediální organizace China Media Group (CMG) připravuje Gala Jarního festivalu 2024 pro Číňany v tuzemsku i pro ty, kteří žijí v zámoří.

Hlavním tématem je »Letící drak a prosperující země« jež inovuje integrovanou komunikaci »myšlení + umění + technologie« a sbližuje na Nový rok Číňany z celého světa, aby společně sdíleli nádherný, emocionální a srdečný kulturní svátek. Dnes bylo oficiálně zveřejněno hlavní logo Gala Jarního festivalu 2024 pro rok Draka Ťia-en.

Víte jak se vyslovuje slovo 龘 v hlavním tématu Gala Jarního festivalu 2024? Podle slovníku Kang-si pochází slovo 龘 z prvního běžného skriptového slovníku Jü-pchien a jeho výslovnost je stejná jako u slova 沓 »dá«. Toto slovo popisuje způsob jakým drak létá – vznešeně a nadšeně. Od starověkých totemů až k příznivému symbolu se drak během pěti tisíc let čínské historie postupně vyvinul v duchovní symbol a kulturní znak čínského národa. Jarní festival 2024 pro rok Draka proto používá slovo 龘 k živému zobrazení skupiny 1,4 miliardy Číňanů, kteří tvrdě a energicky pracují.

Hlavní logo Gala Jarního festivalu 2024 také používá slovo 龘 jako hlavní vizuální symbol. Celkový design je inspirován právě devítinásobným pečetním písmem, což je velmi výrazná »oficiální pečeť státu a čínské dynastie« v tradičním čínském umění řezání pečetí. Je to znak slavnostní, vyrovnaný a vzpřímený, a tudíž dobře odráží velkolepou a energickou kulturní atmosféru. Hlavní logo navrhl Ku Jung-ťiang, který také designoval logo projektu čínské expedice na Měsíc a logo projektu na další čínské planetární expedice. Designér na základě tradiční čínské kaligrafie přepracoval logo tak, aby mělo moderní nádech. Metalická barva a lesk tak dává slovu 龘 tvar přesně jako »srdce«.  Od starověkých čínských znaků až po moderní technologie toto hlavní logo Gala Jarního festivalu 2024 spojuje minulost, přítomnost a budoucnost.

S vydáním hlavního tématu a loga bude Gala Jarního festivalu 2024 organizace CMG oslavovat šťastný a veselý Čínský Nový rok spolu s Číňany po celém světě, aby mohli uvítat rok Draka Ťia-en s nadějí a vitalitou.

(pr)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy