Mláďata pandy posílají pozdravy k Novému lunárnímu roku z jihovýchodní Číny

Čtyřiadvacet mláďat pandy velké se v neděli sešlo na dvou chovných základnách v jihozápadní čínské provincii S‘-čchuan na přivítání Čínského Nového roku.

Všechna mláďata se narodila v roce 2023 – 10 na výzkumné základně pro chov pand velkých v Čcheng-tu a 14 v Čínském centru pro ochranu a výzkum pand velkých.

Uprostřed slavnostní výzdoby na chovatelské základně v Šen-šu-pchingua ve druhé lokalitě v oblasti Čcheng-tu v Pej-chu mláďata drželi jejich ošetřovatelé a pózovali před fotoaparáty, aby s blížícím se Čínským Novým rokem potěšili lidi po celém světě.

Zaměstnanci drží mláďata pandy velké během akce skupinového vystoupení na výzkumné základně pro chov pand velkých v Čcheng-tu v jihozápadní čínské provincii S‘-čchuan, 2. února 2024. FOTO – Xinhua/Výzkumná základna pro chov pand velkých v Čcheng-tu

Obě organizace v průběhu let spolupracují na chovu pandy velké, zachování genetických zdrojů a prevenci a kontrole nemocí. Sestavily také odborné komise na podporu Národního parku pandy velké, který byl založen v roce 2021.

Park, který se rozkládá na ploše více než 22 000 km2, hraje klíčovou roli při ochraně přibližně 72 % čínských volně žijících pand velkých.

Ve volné přírodě dnes v Číně žije přibližně 1900 pand velkých a celosvětová populace pand velkých v zajetí se vyšplhala na 728 kusů, přičemž podle Národní správy lesů a pastvin se v loňském roce podařilo v zajetí odchovat 46 pand.

(Xinhua)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy