Americká hvězda ve Vítkovicích skončila. Nechtěla za tým hrát!

Hokejový útočník Peter Mueller předčasně skončil své angažmá ve Vítkovicích. Vedení ostravského klubu na oficiálním webu uvedlo, že pětatřicetiletý Američan už nadále nechce v týmu pokračovat. Jedna z největších hvězd týmu přišla do Ostravy před začátkem minulého ročníku z Brna a podepsala dvouletý kontakt.

»Snažíme se najít cestu z krize. Můžu ubezpečit všechny naše fanoušky i partnery, že nikomu v klubu není lhostejné, v jaké situaci se nyní náš A-tým nachází, že si všichni jsme vědomi toho, že je potřeba se z krize co nejrychleji dostat, udělat pro to vše. Jiná cesta není,« uvedl sportovní ředitel Roman Šimíček.

Detaily interních jednání, kterých byl přítomen i majitel klubu Aleš Pavlík, Šimíček neprozradil. »Věřím, že všichni chápou, že co se řekne za zavřenými dveřmi, to za nimi také zůstane,« konstatoval.

Nejhmatatelnějším výsledkem interních jednání je Muellerův konec v klubu. »Peter Mueller se několikrát vyjádřil v tom smyslu, že není spokojený se svým působením u nás ve Vítkovicích a není spokojený ani s životem v Ostravě v posledním období, a zmínil, že chce z týmu odejít. V návaznosti na to jsme se domluvili na tom, že u nás už nadále nebude pokračovat,« připojil Šimíček.

Pětatřicetiletý Američan v minulé sezoně patřil k nejproduktivnějším hráčům a také k nejlepším střelcům, vítězným gólem v šestém utkání rozhodl o postupu Vítkovic do semifinále play off. V tomto ročníku stihl odehrát 17 zápasů, ve kterých si připsal 13 bodů za 6 gólů a 7 asistencí. »Myslím, že je jednoznačné, že i s ohledem na současnou nepříznivou situaci musíme mít v týmu jen hráče, kteří za Vítkovice hrát chtějí a jsou schopní a hlavně ochotní za ně bojovat. Pokud někdo toho není schopen, pokud nechce hrát za Vítkovice, za tým, nemá v kabině co dělat,« dodal Šimíček s tím, že Mueller byl už v pondělí po interních pohovorech uvolněn z týmu.

»Nám všem v kabině Peter Mueller oznámil, že ve Vítkovicích už pokračovat nechce a že chce být vytrejdovaný někam jinam. Šokovalo nás to, ale pokud to takto cítí, je to jeho volba. My jsme teď v takové situaci, že musíme mít v kabině hráče, kteří chtějí bojovat za Vítkovice a chtějí společně táhnout za jeden provaz a na ledě nechat maximum, abychom se konečně zvedli. Pokud tady někdo nechce být a nechce týmově pracovat, tak tady prostě nemá místo,« uvedl kapitán Vítkovic Dominik Lakatoš.

(koz)

FOTO – hc-vitkovice.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy