Kometa již má obsazen trenérský post. Modrého střídá Pokorný

Netrvalo to ani tři dny a hokejová Kometa má zase hlavního trenéra. Post po Jaroslavu Modrém, který se na počátku týdne rozhodl z rodinných důvodů rezignovat a vrátit se do Spojených států amerických, kde mimo sezonu žije, přebírá Kamil Pokorný, který v minulosti v Brně strávil šest let jako asistent a oslavil zde i dva mistrovské tituly.

»Do Komety jsem původně přišel v jiné roli, ale situace kolem Jardy Modrého se vyvinula tak, jak se vyvinula. Dostal jsem od majitele klubu Libora Zábranského nabídku a cítil jsem, že je z jeho strany velký zájem. Dobře mě zná a ví, jak pracuju a po krátkém uvážení jsem se rozhodl, že nabídku přijmu. Je to pro mě velká čest a zároveň zodpovědnost, protože vést Kometu z pozice hlavního trenéra musí být pro každého jako jeden z vrcholů,« uvedl na klubových stránkách Komety nový hlavní kouč.

Roli trenéra si poslední tři ročníky vyzkoušel v prvoligové Třebíči, s níž v jednom případě dokonce vyhrál základní část a zahrál si semifinále play-off. »Poslední tři roky jsem strávil v Třebíči, nyní navazuju na šest krásných let v Brně, kdy jsme slavili dva tituly. Celkově trénuju sedmadvacet let, a že to přišlo právě teď a budu hlavním trenérem extraligového mužstva, toho si moc vážím a jsem za to rád,« pokračoval Pokorný.

Realizační tým »áčka« Komety bude výhledově doplněn, každopádně jej budou nadále tvořit stávající členové – asistent Jiří Horáček, trenér gólmanů Jan Švaříček a Hana Bubníková, která má na starosti kondiční přípravu. »Chceme přivést ještě jednoho asistenta. Chceme se dobře rozhodnout a mít to vyřešené do té doby, než půjdeme všichni na led. Ideálně však co nejdřív,« dodal Pokorný.

(koz)

FOTO – hc-kometa.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy