České Budějovice odvrátily možný konec série, Brno srovnalo krok

Hokejisté Českých Budějovic porazili ve čtvrtém utkání play off extraligy Třinec 4:1, snížili stav série na 1:3 a odvrátili možný konec sezony. Ve druhém dnešním zápase vyhrálo Brno na ledě Litvínova 5:1, sérii vyrovnali na 2:2 a je jasné, že se oba týmy utkají ještě nejméně dvakrát.

Oceláři dokázali na jihu Čech bleskově odpovědět na vedoucí gól Jáchyma Kondelíka, v 7. minutě ale vrátil vedení Motoru Matěj Toman a poté už se prosazovali jen hráči Českých Budějovic. Výraznou postavou domácích byl brankář Dominik Hrachovina, který zlikvidoval 33 střel úřadujících mistrů.

»První třetina byla z naší strany slušná, ale ve druhé jsme prohrávali vhazování a neudrželi jsme se na kotouči. Také ve třetí jsme ztráceli puky a dostávali tak soupeře do hry. Na můj vkus tam bylo až moc chyb. Vedení jsme udrželi jenom díky výbornému Hráškovi v brance a obětavosti celého týmu. Důležité bylo, že jsme dali třetí gól. Jsme rádi za první výhru. Pokusíme se zvítězit i v Třinci, vrátit sérii k nám a ještě ji zdramatizovat,« radoval se na klubových stránkách kouč Motoru Ladislav Čihák.

Stejně jako Hrachovina pouze jednou inkasoval i gólman Komety Dominik Furch, jehož překonal až za stavu 5:0 pro Brno v přesilové hře Petr Koblasa. To už ale nebylo o druhé výhře hostů na Zimním stadionu Ivana Hlinky pochyb. Třemi body za gól a dvě asistence se pod brněnskou výhru podepsal Jakub Flek.

»Je před námi nová série na dvě vítězná utkání. Soupeři jsme bohužel třemi individuálními chybami nabídli velmi jednoduché vedení a pak už jsme nenašli recept na nějaký obrat, případně na zdramatizování utkání,« řekl trenér Litvínova Karel Mlejnek.

* * *

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy – 4. zápasy:

HC Verva Litvínov – HC Kometa Brno 1:5 (0:2, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 55. Koblasa (Kirk, Baránek) – 5. Flek, 12. Moro (Okál, Kohout), 22. K. Pospíšil, 34. Moses (Flek, Zaťovič), 54. Marcinko (Flek, Kučeřík). Rozhodčí: Jeřábek, Mejzlík – Ondráček, Thuma. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5944 (vyprodáno). Stav série: 2:2.

Banes Motor České Budějovice – HC Oceláři Třinec 4:1 (2:1, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 5. Kondelík (Štencel, Pech), 7. M. Toman (Koláček, Vopelka), 55. Kubík, 59. Ordoš (F. Přikryl, D. Simon) – 5. Nedomlel (Cienciala, Daňo). Rozhodčí: Jaroš, Šindel – Brejcha, Zíka. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 6421 (vyprodáno). Stav série: 1:3.

(koz, čtk)

FOTO – hcmotor.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy