Hráčem měsíce slávista Chytil, trenérem pak sparťan Priske

Útočník Slavie Mojmír Chytil se stal podruhé v kariéře JVC Hráčem měsíce ve FORTUNA:LIZE. Výsledky prvního letošního vydání zveřejnila v tiskové zprávě Ligová fotbalová asociace (LFA), která anketu pořádá a která zároveň oznámila, že mezi trenéry to v hlasování fanoušků za měsíc únor vyhrál dánský lodivod Sparty Brian Priske.

Chytil v anketě porazil nejlepšího střelce nejvyšší soutěže Pavla Šulce z Plzně i krále nahrávek Veljka Birmančeviče ze Sparty a navázal tak na vítězství za loňský červenec. Čtyřiadvacetiletý český reprezentant se ve čtyřech únorových ligových zápasech trefil pětkrát.

Zatímco při výhře červenoblých v úvodním duelu jara nad Jabloncem 4:3 si připsal »jen« asistenci na třetí gól Václava Jurečky, v následné dohrávce na půdě Zlína se již trefil do černého. Jeho gól měl sice jen remízovou váhu, ovšem za další čtyři dny nato již brankou na 2:0 pomohl Slavii k vítězství v Karviné 3:0. Nejlepší vystoupení si pak čtyřiadvacetiletý útočník nechal až na samotný závěr února, kdy zlomil odpor houževnatých Pardubic třemi zásahy v rozmezí osmi minut. Nejen, že tím zajistil favoritovi důležitou výhru 3:0, ale navíc vyrovnal rekordní zápis sparťana Horsta Siegla, který v roce 1994 nasázel tři góly během osmi minut do sítě pražské Dukly.

Chytil bojuje i o korunu krále střelců. Na svém kontě má aktuálně deset ligových tref – stejně jsou na tom jeho spoluhráč Václav Jurečka, záložník Slovácka Marek Havlík a křídelník Sparty Lukáš Haraslín. Všichni čtyři ztrácejí jednu trefu na lídra tabulky kanonýrů – plzeňského Šulce.

Také Priske vyhrál anketu měsíce podruhé v ročníku, mezi trenéry triumfoval už za září. Šestačtyřicetiletý dánský kouč prožil se svým týmem skvělý únor. Kromě vyřazení slavného Galatasaraye z Evropské ligy a konkurenční Slavie z MOL Cupu zářili sparťané i v lize. Jaro odstartovali suverénně vítězstvím na půdě Karviné v poměru 3:0, o týden později si doma poradili s nebezpečným Libercem, který porazili 2:1, a následně zvládli i náročný duel na půdě čtvrtého Slovácka, kde vyhráli 3:1.

Priske opanoval anketu s velkým náskokem před dalšíi nominovanými – koučem Teplic Zdenkem Frťalou a trenérem českobudějovického Dynama Jiřím Lerchem. V anketě LFA určují novináři svými hlasy trojici adeptů na hráče a trenéra měsíce, z níž pak fanoušci vybírají vítěze obou kategorií.

(koz)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy