Je to výzva, ukáže to naše charaktery, řekl kouč Modrý k sérii porážek Motoru

Hokejisté Českých Budějovic se v extralize dostali do krize. Po vydařeném vstupu do soutěže a třech výhrách Jihočeši nezvládli dalších devět utkání a propadli se z prvního místa na předposlední. Trenér Jaroslav Modrý ale věří, že se Motor ze série porážek oklepe a začne opět bodovat. Musí však výrazně zlepšit své výkony.

»Musím připravit tým tak, aby by byl připravený na další utkání. Na další trénink. Ukázat jim věci, od kterých se musí odrazit. Já se budu pořád opakovat. Každý musí přinést něco na stůl, abychom měli jako tým úspěch. Soutěž není jednoduchá, jsou v ní týmy, které mají tradici, hrdost a výborné hokejisty. Musíme najít cestu, jak proti těmto klukům bojovat,« řekl Modrý po prohře 1:2 na ledě Kladna.

Stejně jako po minulých utkáních poukázal na skutečnost, že řada hráčů dostatečně nebojuje a nechce převzít svůj díl odpovědnosti. »Plno kluků se nám pořád schovává a tím pádem nemáme dost (síly), abychom přesunuli váhy na naši stranu,« uvedl jedenapadesátiletý kouč, který vede Jihočechy druhou sezonu a v předešlém ročníku s nimi postoupil do semifinále play off.

Bývalý úspěšný obránce, jenž odehrál přes 700 utkání v NHL, bere současnou situaci i jako výzvu. »Není to pro mě nepříjemné. Je to krásný test. Teď se o sobě učím, učím se o svých hráčích a naší organizaci, jak se k této situaci postavíme. Beru to jako výzvu. Jdu pracovat, připravím se a budu se snažit být lepší,« řekl Modrý.

»Je to nahoru dolů. Tohle už trvá maličko déle dolů, ale to se nedá nic dělat. Teď alespoň poznáme, kdo jaký máme charakter a kdo je jak pracovitý. Jak dokážeme najít cestu zpět k vítězstvím,« dodal Modrý.

Další utkání čeká České Budějovice už ve čtvrtek doma proti Plzni.

(čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy