Jsem otevřený diskusi a hráče neurážím, ohradil se proti kritice Varaďa

Jako překvapivý označil kouč Václav Varaďa svůj konec v hokejových Pardubicích. Nezpochybnil právo majitele na takový krok, ovšem rezoluzně se ohradil proti stanovisku, jež včera vydalo Dynamo na svých internetových stránkách.

Varaďa nazval aktuální příspěvek na svém webu »Loučím se s vámi, Pardubice!« »Nezastírám, že konec mého angažmá v Pardubicích pro mne byl překvapivý. Nicméně odcházím s pocitem dobře vykonané práce – Dynamo Pardubice má nakročeno k prvnímu místu po základní části, má největší počet vstřelených gólů i nejméně těch inkasovaných, je nejlepší v přesilových hrách, v řadě zápasů – naposledy ve středu na Spartě – hráči ukázali, že cesta, po které jsme se společně vydali a které já vždy věřím, vede k atraktivnímu hokeji, naplnění cílů a úspěchům,« zmínil Varaďa, jehož tým po středeční výhře 2:1 v O2 areně a před dnešním kolem ztrácel na vedoucí Spartu jediný bod, ovšem se dvěma zápasy k dobru. »Hráčům jsme ukázali, že jedině dennodenní maximální práce a nasazení pomohou i jejich rozvoji a posunou je v jejich kariéře. Byla radost s týmem pracovat a děkuji také za vřelé přijetí a podporu všem fanouškům Dynama. Podobně jako po konci v Třinci věřím, že s řadou hráčů v týmu zůstaneme v kontaktu a držím jim palce v dalším rozvoji,« napsal kouč.

Ostře se obul do včerejšího vyjádření pardubického klubu v čele s majitelem Petrem Dědkem, podle nějž Varaďa neplnol podmínky smlouvy. Mimo jiné se měl zavázat vést a metodicky řídit trenéry B-týmu, mládežnické akademie a vedení mládeže, a to za účelem sjednocení herního systému celého klubu, což prý nebylo realizováno. Vytčeno mu bylo také, že důležitá rozhodnutí činil samostatně bez předchozí diskuse s trenérským štábem, potažmo realizačním týmem. »Respektuji právo majitele vybrat si kouče, nemohu ale souhlasit se zdůvodněním konce mého angažmá. Nepochybně jsem náročný a důsledný trenér, dávám hokeji všechno, a to samé vyžaduji i od hráčů a všech členů realizačního týmu. Věřím svojí cestě a chci ovlivňovat sportovní směřování týmu a vývoj hráčů. Jsem ale otevřený diskusi a nejsem v žádném případě solitér. Hokej byl, je a bude týmový sport, a to platí úplně na všech úrovních. Už od svých hráčských let vím, co je to profesionální přístup, NHL je v tomto směru ta nejlepší škola a neumím si představit, že bych někdy něco vypustil nebo do toho nedal vše. S neprofesionalitou a nedbalostí na mne opravdu nechoďte,« řekl Varaďa.

Kritizoval rovněž další pasáž v pardubickém stanovisku, podle níž měl urážet hráče i členy realizačního týmu. »Hokej je tvrdá hra, ale každý, kdo mne zná, ví, že nikdy hráče, kolegy, ale ani soupeře neurážím, že se vždy chovám korektně a férově. Slušnost a fair play jsou základními pilíři mé cesty. A tak tomu bude i nadále, ať už mne zavede kamkoli,« dodal Varaďa.

Jeho nástupcem se stal dosavadní asistent Marek Zadina, naopak klub dnes oznámil, že další z asistentů Aleš Krátoška, s nímž přišel Varaďa v květnu do Pardubic, dále pokračovat nebude. »Alešovi děkujeme za odvedené služby a přejeme mnoho úspěchů do další kariéry,« řekl sportovní ředitel klubu Dušan Salfický.

(koz)

FOTO – vaclavvarada.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy