Komise rozhodčích: sparťan Ryneš měl být v závěru duelu na Slovácku vyloučen

Střídající sparťanský fotbalista Matěj Ryneš měl být v nedělním utkání 22. kola na Slovácku vyloučen. Komise rozhodčích uvedla v komuniké, že hlavní sudí zápasu Ladislav Szikszay udělal chybu, když hráči v závěru neudělil druhou žlutou kartu.

Ryneš přišel na hřiště po více než hodině hry a v 81. minutě dostal první žlutou kartu. Za další tři minuty fauloval Patrika Blahúta, Szikszay ale navzdory protestům domácích hráčů sparťanského záložníka nevyloučil, ačkoliv podle komise šlo o bezohledné podražení v souboji o míč. »VAR dle protokolu správně neintervenoval,« uvedla komise rozhodčích. Sparta už v té době vedla 3:1 a na výsledku se nic nezměnilo.

V sobotním podještědském derby mezi Libercem a Jabloncem hlavní sudí Ondřej Pechanec na základě intervence videorozhodčího správně nařídil penaltu pro hosty za hru rukou. »Domácí hráč Ivan Varfolomejev zasáhl míč levou rukou, která v momentu dotyku míče zvětšovala prostor těla hráče,« vysvětlila komise.

Nařízený pokutový kop proměnil Jan Chramosta. Jablonec ale dvakrát ztratil vedení o dvě branky a se severočeským rivalem remizoval 3:3.

V duelu Plzeň – Zlín rozhodčí Ondřej Berka v 19. minutě chybně odpískal přímý volný kop pro domácí, z něhož Jhon Mosquera otevřel skóre. Podle komise hostující hráč Alexandr Bužek Lukáše Kalvacha nefauloval. Viktoria zvítězila 3:0.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy