Třinec je v sérii favoritem, překvapil kapitán Sparty Řepík

Kapitán hokejistů pražské Sparty Michal Řepík označil Oceláře Třinec za favorita semifinálové série extraligového play off, která začíná v úterý v O2 areně. Slezané obhajují titul, druhou dvojici tvoří vítěz základní části z Pardubic a překvapení sezony Verva Litvínov.

Sparta se v play off s Třincem utká již třetí sezonu v řadě. Obě předchozí série vyšly lépe Ocelářům – předloni to bylo ve finále, loni ve čtvrtinále. V obou případech to dotáhli až k mistrovskému titulu. Z něj se radovali dokonce čtyřikrát po sobě, a protože sezona 2019/2020 zůstala kvůli pandemii covid-19 nedohrána, extraliga nepoznala jiného šampiona již pět let.

»Těžký soupeř. Čtyřikrát mistr republiky. Těšíme se, až to konečně začne. Určitě bude Třinec v této sérii favorit, díky tomu, co za poslední roky dokázali. Ale jak říkám, těšíme se, až v úterý naskočíme do zápasu,« uvedl na klubovém webu Řepík. Slova o favoritovi jsou možná překvapivá s ohledem na to, že v základní části všechny čtyři vzájemné duely vyhrála Sparta a ve čtvrtfinále navíc suverénně vyprovodila Liberec 4:0 na zápasy, kdežto Oceláři museli proti českobudějovickému Motoru absolvovat až rozhodující sedmé utkání. V tom by nyní v semifinále měla výhodu domácího ledu Sparta.

Od Třince očekává Řepík podobný styl, na jaký jeho tým loni nenašel recept. »Myslím si, že toho moc nezměnili. Hrají podobný styl. Víme, co od nich očekávat. Je pouze na nás, jak se na ně připravíme,« uvedl kapitán Pražanů, který doufá, že tentokrát bude slavit jeho tým. »Určitě budeme mít na sérii nějaký plán. Budeme se snažit soustředit především na sebe, chceme hrát náš hokej. Věříme si. Máme také výborný tým a uvidíme, co z toho vznikne,« konstatoval.

Svému týmu věří. »V sezóně jsme prokázali, že i když prohráváme, tak nás to nezlomí a dokážeme se vrátit do všech zápasů. Tohle nám může v těchto těžkých zápasech i pomoct,« řekl Řepík. »Atmosféra je dobrá. Po sérii s Libercem se cítíme dobře, jak jsme to dokázali zvládnout. Dobře trénujeme a těšíme se, až to vypukne,« dodal sparťanský kapitán.

(koz)

FOTO – hcsparta.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy