Bartošáka nahradí v Hradci Králové finský hokejový brankář Laurikainen

Hokejisty extraligového Hradce Králové posílí brankář Eetu Laurikainen. Třicetiletý Fin nahradí v Mountfieldu Patrika Bartošáka, se kterým Východočeši předčasně ukončili smlouvu. Laurikainen, který naposledy chytal za TPS Turku, podepsal kontrakt do dubna 2024. Klub o tom informoval na svém oficiálním webu.

»Současný trh s volnými hráči je velmi omezený, a i proto jsme rádi, že se nám podařilo podepsat tohoto zkušeného gólmana. Eetu se na angažmá v Hradci Králové hodně těší a v úterý by se měl připojit k našemu týmu,« řekl generální manažer Aleš Kmoníček.

Laurikainen vytvoří dvojici s Janem Lukášem, který do Hradce Králové přišel před měsícem také z Finska. Český brankář si v týmu SaiPa Lappeenranta vyměnil pozici s Henrim Kiviahem. »Pevně věřím, že máme pro zbytek této sezony vyřešenou situaci s gólmany a můžeme se věnovat jen sportu a našim výkonům,« přál si Kmoníček.

Východočeši museli řešit angažování dalšího brankáře poté, co se z kádru rozhodli vyřadit jedničku Bartošáka. Letní posila Mountfieldu sice patřila mezi nejlepší gólmany soutěže, před necelými dvěma týdny se ale nedostavila na předzápasový trénink a zástupci Hradce Králové následně přiznali, že neomluvených absencí měl několik. S Bartošákem tak ukončili smlouvu.

Posledních pět extraligových zápasů Hradce Králové tak odchytal Lukáš, který týmu pomohl ke třem výhrám s úspěšností 92,25 procenta a průměrem 1,97 inkasovaných branek na utkání. Teď jej doplní Laurikainen, jež sezonu začal v mateřském tým JYP Jyväskylä, v listopadu se poté přesunul do Turku. Za TPS ale odchytal jen jeden zápas. Ve druhé polovině předešlé sezony Laurikainen působil v Lausanne.

(koz, čtk)

FOTO – HC Lausanne/mountfieldhk.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy