Naše ztráty bych nespojoval s vývojem v tabulce, odmítl nervozitu kouč Slavie Trpišovský

Trenér Jindřich Trpišovský byl po porážce 0:1 v Českých Budějovicích rozmrzelý. Situaci v tabulce ale neřešil. Dodal, že Slavia se musí v prvé řadě soustředit na sebe. »Jsou tam další dva silné týmy,« uznal nicméně s poukazem na druhou Viktorii Plzeň a třetí Spartu pro klubový web.

»Hodnocení je pro nás tristní, prohráli jsme a nemáme ani bod. Nedali jsme gól, v prvním poločase měl náš výkon spoustu vad směrem do ofenzivy. V druhé půli jsme se trochu zlepšili, vytvořili jsme si některé nebezpečné situace, udělali jsme ale chybu, kterou jsme udělat nechtěli. Pustili jsme soupeře do brejku, který krásně vyřešil a dal nám gól. Tím jsme si zápas ještě ztížili a i když jsme zkoušeli všechno možné, změnili rozestavení i prostřídali hráče, tak to nevedlo k tomu, abychom zápas dovedli alespoň do remízy,« zhodnotil pro internetové stránky Slavie Trpišovský.

Na výkonu svého týmu našel spoustu chyb a vad. »V prvním poločase nám chyběla hlavně rychlost, byli jsme pozdě u soupeře, neměli jsme odražené míče. Ve druhé půli se pohyb zlepšil, celkově jsme v tom zápase ale hodně zaostávali v osobních soubojích a důrazu. V nasazení byly Budějovice lepší, zápas pro nás byl složitý hlavně tím inkasovaným gólem. Ještě jsme se upozorňovali, že utkání může rozhodnout jedna branka, že musíme být trpěliví a pohlídat brejkové situace. Soupeř má dobré a rychlé hráče na střídání, kteří nám mohou utéct. Přesně to se také stalo, což nám ještě zkomplikovalo vývoj na konci zápasu,« řekl Trpišovský.

Odmítl, že by na výkon jeho týmu mělo vliv vědomí, jak se tabulka v samotném popředí dramatizuje. Problém je podle něj hlavně v tom, že se Slavii nedaří na venkovních hřištích vsítit úvodní branku. »Ať už to bylo v Teplicích, nebo teď, doma jsou týmy důraznější,« zmínil kouč dva týdny starou remízu 1:1 na Stínadlech. Svoji roli dle jeho názoru hrají i terény, na kterých se hraje, protože jsou trochu pomalejší, stejně jako kombinace na nich.

Rozdíl mezi týmy v tabulce nepokládá za důležitý. »My jsme na podzim byli druhém místě, doháněli jsme velkou ztrátu. Tím to není, je to spíš tím, že jsme v Teplicích a teď nedokázali v první půli dát gól. Naopak jsme jako první inkasovali, což vám zápas udělá v hlavě ještě těžší, protože víte, že musíte dát dva góly. Soupeři to naopak psychicky pomůže, za mě bych to nespojoval s vývojem v tabulce, ale i se vstupem do zápasu,« konstatoval.

Slavia se prý musí dívat hlavně sama na seve, »Chceme hrát nahoře, musíme se dívat na vlastní zápasy, abychom je zvládli a neměli takové výkyvy ve výkonu. Hráli jsme mnohem lépe než v Teplicích, byla tam samozřejmě spousta vad, nechtěli jsme hlavně dopustit, aby se nám také soupeř šel ve druhé minutě sám na bránu. To se nám v první půli podařilo eliminovat, nebyli jsme ale moc nebezpeční. V druhé půli se to zlepšilo, přišla ale ta chyba vzadu. Myslím si, že to není o tom, kolik je na špici bodů a kolik týmů, ale o tom, kdo bude zvládat jednotlivé zápasy. Teď v zimních měsících se může stát cokoliv s kýmkoliv, což se i potvrzuje. Je to podobné jako v minulých letech, musíme zvládat svoje utkání. Za poslední zápasy jsme venku dali tří góly, dva z toho z penalty, z toho pramení to, že jsme body ztratili. Je jasné, že tady jsou další dva silné týmy, které chtějí hrát nahoře a být úspěšné.«

(pk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy