Sparťanské oslavy se nekonaly, Slavia se nevzdává. Plzeň porazila 3:0 a lídrovi dál šlape na paty

AKTUALIZOVÁNO

Sparťanské oslavy se odkládají minimálně do nadcházejícího víkendu. Pokud by dnes ve třetím duelu skupiny o titul konkurenční Slavia jakkoli ztratila s Plzní, mohli Letenští již dnes slavit obhajobu. Jenže červenobílí v teplém večeru ani na okamžik nenechali konkurenta byť jen doufat – předloňského mistra ze západu Čech zdolali 3:0, a slavili nad ním výhru vůbec poprvé v sezoně.

Kdo ví, jak by mistrovské dostihy vypadaly, nebýt Viktorie Plzeň. Západočeši Spartu na jaře porazili 4:0 a nad Slavií zvítězili nejen v jarní, ale i předtím v podzimní části. Nikdo jiný než Plzeň letos nedokázal červenobílé zdolat! Nebýt tohoto soupeře, asi by slávisté již dnes slavili titul.

Ale na »kdyby« se nehraje, a tak před dnešním třetím kolem nadstavby ztrácela Slavia na lídra tabulky sedm bodů. Musela vyhrát, jinak se na druhém břehu Vltavy slavilo ostosest. A to dnes svěřenci kouče Jindřicha Trpišovského nedopustili. Po jasné výhře 3:0 ztrácejí již jen čtyři body, nicméně platí, že v sobotu již bez ohledu na jakýkoli jiný výsledek může spustit titulové oslavy Sparta, pokud zvítězí v Mladé Boleslavi. »V titul jednoznačně věřím. Ve fotbale je možné všechno. Dokud je šance, musíme pro ni udělat maximum,« řekl Trpišovský.

Dnes bylo velkým tématem i střetnutí stratégů. Trpišovský má proti dnešnímu kouči Plzně Miroslavu Koubkovi nebývale negativní bilanci – z osmi zápasů prohrál šest. A to proti čtyřem týmům, jež jeho konkurent vedl. Nejvíce asi Koubka mohou těšit dvě výhry na lavičce Hradce Králové z posledních dvou sezon. Dnes ale i tak skvělou bilanci nevylepšil.

Rozhodl totiž pekelný nástup domácích do zápasu. V rozmezí páté a desáté minuty se postupně trefili Ondřej Zmrzlý a Oscar Dorley – a hlavně gól druhého jmenovaného, jinak svátečního střelce, z více než třiceti metrů by mohl kandidovat na gól roku.

I díky tomu Pražané oplatili Viktorii předchozí dvě porážky, což ještě ztvrdily dvě situace. Tou první byla odvolaná penalta zkraje druhé půle, kdy sudí Rouček po zákroku Ogbua na Mosqueru měl nejprve jasno, ale po několikaminutové konzultaci s videorozhodčím a přezkoumání situace ze záznamu svůj verdikt změnil.

A druhá situace? Třetí gól v síti Plzně, z nějž se v osmé minutě nastavení radoval střídající Václav Jurečka, který si připsal 17. gól v ligové sezoně a ztrácí jedinou trefu na plzeňského lídra tabulky kanonýrů Pavla Šulce.

»Slavia vyhrála zaslouženě. Takový výkon by za týden ve finále poháru proti Spartě nestačil. Rozdílovým hráčem byl Oscar,« řekl po utkání Koubek, který se netají tím, že zápasem roku je pro Plzeň, jež už v lize nemůže být lepší než třetí, finále poháru, které se uskuteční ve Štrunových sadech.

* * *

Slavia Praha – Viktoria Plzeň 3:0 (2:0)

Branky: 5. Zmrzlý, 10. Oscar, 90.+8 Jurečka. Rozhodčí: Rouček – Hájek, Kubr – Petřík (video). ŽK: Hejda, Havel (oba Plzeň). Diváci: 17 895.

Slavia: Staněk – Masopust, Ogbu, Zima – Douděra (90. Wallem), Ševčík (90. Zafeiris), Oscar, Zmrzlý – Schranz (73. Jurásek), Provod (74. Jurečka) – Chytil (80. Van Buren). Trenér: Trpišovský.

Plzeň: Jedlička – Hranáč, Hejda, Dweh – Cadu (68. Havel), Červ (63. Traoré), Kalvach, Souaré – Šulc (78. Jirka), Mosquera (63. Vydra) – Chorý. Trenér: Koubek.

1.Sparta33265276:2983
2.Slavia33247270:2379
3.Plzeň33215774:3868
4.Mladá Boleslav331381251:5047
5.Ostrava331361449:4745
6.Slovácko331281344:4844

(koz)

FOTO – slavia.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy