Sparta i ostravský Baník dostaly pokutu kvůli fanouškům

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace potrestala Spartu a Ostravu pokutou 70 tisíc korun za nevhodné chování jejich fanoušků v utkáních 12. kola. Informovala o tom v komuniké.

Příznivci Pražanů v duelu s Pardubicemi (5:2) použili pyrotechniku, která vedla k přerušení utkání. Navíc skandovali nevhodné pokřiky. »Při stanovení výše peněžitého trestu DK LFA vzala v potaz jako polehčující okolnost to, že zbytek fanoušků přítomných na stadionu odsoudil skandování pokřiku: ‚Jude Slavia‘ tvrdým jádrem domácích fanoušků hlasitým pískotem,« uvedl předseda disciplinární komise Richard Baček.

Kvůli pyrotechnice byl přerušen i duel Ostravy se Slováckem (3:1). Slavia za chování fanoušků proti Mladé Boleslavi (2:1) zaplatí 25 tisíc korun stejně jako Zlín za duel s Libercem (2:1).

Disciplinární komise zahájila řízení se Slavií i Spartou kvůli chování diváků v nedělním derby a s Olomoucí a Zlínem kvůli jejich vzájemnému sobotním duelu.

Adam Jánoš z Bohemians 1905 si kvůli červené kartě nezahraje dva soutěžní zápasy, Lukáš Havel bude za vyloučení chybět Českým Budějovicím jeden soutěžní duel.

(pk, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy