Galavečer lampionového festivalu CMG 2024 zaujal diváky spojením tradice a technologie

S příchodem soumraku 15. dne Čínského Nového roku vychází na obloze první úplněk roku Draka, který zahajuje nový lunární cyklus. Festival čínských lampionů, známý také jako Jüan Siao-ťie, označuje konec oslav čínského nového roku a symbolizuje příchod jara.

Oslavy svátku lampionů jsou stále propracovanější a v průběhu věků se rozšiřují o honosná světla, velkolepé ohňostroje, rušné noční trhy, špičkovou zábavu a hry, které jsou výzvou pro váš důvtip, jako je řešení hádanek napsaných na lampionech a získání cen.

Jarní tanečnice se probouzejí se zemí a létají s jarním vánkem, šíří svou nekonečnou lásku do krásného jara, a malují obrázek pampelišek na obloze.

Očekávaný galavečer Festivalu lampionů 2024, který pořádala společnost China Media Group (CMG), v sobotu předvedl svůj lesk a rozzářil publikum podmanivou směsicí tradiční čínské kultury a nejmodernějších technických inovací.

Letošní galavečer předvedl pestrou škálu vystoupení zahrnující hudbu, tanec, komedii, operu a akrobacii a pozval celosvětové publikum, aby se pokochalo kouzlem třpytivých lampionů, zapojilo se do tradice hádání lampionových hádanek a aktivně se účastnilo oslav.

Na pódiu slavnostního galavečera lampionového festivalu vystoupilo třináct charismatických moderátorů z hlavního místa konání i z vedlejších scén ve významných městech, jako je Šen-jang, hlavní město severovýchodní čínské provincie Liao-ning, Čchang-ša ve středočínské provincii Chu-nan, Si-an v severozápadní čínské provincii Šen-si a Kašgar v severozápadní čínské Ujgurské autonomní oblasti Sin-ťiang. Svou živou přítomností plynule propojili událost se zajímavými hádankami a šířili sladké požehnání harmonie a krásy mezi okouzlené publikum.

Jasná noc, výrazné lampióny a ovocné koláče umožňují každému pocítit barvy a chuť města Chang’an. Shromážděme se v ulicích, abychom recitovali básně z dynastie Tchang, přečetli báseň »Společně pijeme« a další. Všechno nejlepší k svátku lampiónů!

Jedním z nejpřitažlivějších vystoupení Galavečera lampionového festivalu 2024 byl kreativní komponovaný program »Barevné mraky pronásledují měsíc«. Kombinoval kantonskou operu, instrumentální hudbu, balet a další disciplíny do jemného tance pod měsíčním svitem a představil inovativní interpretaci »barevných mraků laskajících večerní vánek« s rozšířeným významem.

Kombinace takových prvků omlazuje tradiční čínskou kulturu, dodává jí nové kouzlo a vnáší do lidové historie a kultury nový impuls.

Poprvé byl Galavečer festivalu lampionů odvysílán v roce 1985 a od té doby provází Číňany při výjimečných příležitostech rodinných setkání.

»Samavar« je zvláštní kuchyňské náčiní na přípravu čaje, které používají lidé v Sin-ťiangu. V Sin-ťiangu ho nepoužívají jen k pití čaje, ale také s ním tančí a tančí s ním na hlavě. Tanec Samavar se vyvinul z dovedností kuchařů v restauracích a číšníků v čajovnách. Vítali jím hosty, nalévali čaj a připravovali jídlo. Podobné výjevy můžete také najít na nástěnných malbách v jeskyni Tisíc Buddhů.

O jeho popularitě a kulturním významu svědčí i to, že galavečer byl vysílán na mnoha televizních kanálech, rozhlasových stanicích a nových mediálních platformách, což zajistilo, že se jeho zářivá nádhera dostala do všech koutů národa i mimo něj. Když se lampiony ztlumily a festival skončil, slavnostní galavečer Lampionový festival 2024 přidal další zářivou kapitolu do bohatého odkazu této léty prověřené tradice.

(pr)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy