Čtyři derby »S« v jednom roce v Edenu. Rarita, kterou historie nepamatuje

Až na konci července půjdeme zase na prvoligový fotbal. Pro fanoušky to bude poměrně dlouhá pauza, ovšem od tohoto týdne už mají – díky losování – jasno, kdy uvidí šlágry. A s tím souvisí i jedna velká rarita…

Úvodní souboj rivalů v novém ročníku mezi Plzní a Slavií se odehraje v 9. kole na západě Čech 17., či 18. září. Viktoria nastoupí v podzimní části doma i ve druhém největším šlágru proti Spartě, kterou přivítá v 15. kole na začátku listopadu. Úvodní pražské derby je na programu o dvě kola dříve v Edenu 22., nebo 23. října. A právě s ním ona rarita souvisí – v kalendářním roce 2022 se totiž uskuteční hned čtyři pražská derby, a všechna paradoxně na stadionu Slavie.

Jak je to možné? Los MOL Cupu totiž na čtvrtfinále uplynulého ročníku svedl obě »S« dohromady a Sparta v únoru na půdě soupeře vyhrála 2:0. To se hrálo ještě s omezenou diváckou účastí. V lize už mohlo být na počátku března vyprodáno a červenobílí využili plného domu k výhře nad rivalem 2:0. Zdálo se, ž směřují za titulem, jenže když se oba týmy v nadstavbě – a znovu v Edenu – utkaly na závěr celé sezony, nebylo již o co hrát, tedy z hlediska tabulkového postavení. Jinak bylo znovu plno, ale radost měli tentokrát hosté z Edenu, kteří díky výstavní střele Adama Hložka ze závěru duelu vyhráli 2:1.

Jinak lze za šlágr ligy považovat i zápas Sparty s Baníkem Ostrava, a ten se uskuteční 17. září na Letné. A tady je znovu miniparadox – všechny tři duely rivalů z odlišných koutů republiky se v letošním kalendářním roce odehrály právě na půdě Sparty. A ta v obou případech slavila úspěch. To byl ještě na její lavičce Pavel Vrba, který dnes koučuje Baník. O zábavu bude tedy postaráno dvojnásobně…

Čeká se, že do soubojů o titul opět zasáhne i Slovácko, vítěz poháru z minulého ročníku, ovšem to bude výrazně oslabeno – Václav Jurečka přestoupil do Slavie a Lukáš Sadílek by měl válet v letenském dresu.

(pk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy