Ghana získala posilu pro MS v Kataru

Portugalsko, Uruguay a Jižní Korea narazí na fotbalovém šampionátu na útočníka působícího v Bilbau. Iňaki Williams, jehož oba rodiče pocházejí z Ghany, se rozhodl reprezentovat tuto africkou zemi.

»Byl jsem vychován k pokoře, lásce a respektu. Proto přišel čas, abych se vrátil k africkým kořenům. Pro mě i mou rodinu to hodně znamená,« napsal osmadvacetiletý Williams na Twitteru.

Williams, který se narodil v Bilbau, v minulosti nastupoval za španělskou jednadvacítku. Za seniorský výběr si jediný start připsal v roce 2016 v přípravě proti Bosně. S 233 odehranými zápasy v řadě je také rekordmanem La Ligy.

Pro Ghanu je Williams před prosincovým mistrovstvím světa vítanou posilou. Na šampionátu v Kataru africký celek v základní skupině nastoupí proti Portugalsku, Uruguayi a Koreji.

Reprezentaci posílí i na mistrovství Afriky, které se uskuteční až v lednu 2024, půl roku po plánovaném termínu. Africká konfederace CAF sáhla ke změně kvůli vysokým teplotám, které v pořadatelské zemi Pobřeží slonoviny v létě panují.

»Po řadě konzultací jsme se rozhodli neriskovat,« řekl novinářům předseda CAF Patrice Motsepe. Očekává se však, že tento krok opět vyvolá nevoli mezi předními evropskými kluby, které budou otálet s uvolňováním hráčů.

Tak tomu bylo i letos, kdy měl šampionát v Kamerunu podobný osud. Nejprve se měl hrát v létě 2021, pak ho CAF rovněž kvůli očekávaným nepříznivým klimatickým podmínkám přesunula na leden téhož roku. Další posunutí termínu o rok si pak vyžádala koronavirová epidemie.

Předchozí turnaj se v roce 2019 hrál v Egyptě v létě. Do té doby byl obvyklý zimní termín.

(zmk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy