Novým koučem Mladé Boleslavi je Kalous, asistenti zůstávají

AKTUALIZOVÁNO

Novým hlavním trenérem hokejistů extraligové Mladé Boleslavi byl jmenován zkušený Jiří Kalous. Na pozicích asistentů zůstávají Petr Haken a Václav Pletka, kteří tým dosud vedli po odvolání Ladislava Čiháka, k němuž klub sáhl 4. ledna. O nástupu Kalouse informovali Středočeši na webu.

Pro osmapadesátiletého chomutovského rodáka Kalouse půjde o páté angažmá v domácí nejvyšší soutěži v roli hlavního kouče a i tentokrát bude působit v klubu s nejvyššími ambicemi. Dosud vedl Liberec, Třinec, Spartu a ještě v minulé sezoně Kometu Brno. Z pozice asistenta Radima Rulíka pomohl před pár dny ke stříbru ze světového šampionátu reprezentační dvacítce.

Čihák byl odvolán před týdnem po páté porážce v řadě a deváté z posledních deseti zápasů. Tým dočasně převzali Haken jakožto Čihákův asistent a Pletka coby hlavní kouč juniorů. Bruslaři za tu dobu jednou vyhráli a jednou prohráli, v tabulce je semifinalista předchozích dvou sezon jedenáctý s náskokem pěti bodů na poslední Kladno.

»Z logiky věci a s vědomím, jak Jirka Kalous pracuje s mladými hráči a jak skvělou práci dlouhodobě odvádí, se pro nás stal nakonec číslem jedna a já jsem moc rád, že to vyšlo,« uvedl sportovní ředitel Bruslařského klubu Martin Ševc.

Dohoda byla rychlá

Domluva s Kalousem byla podle něj poměrně rychlá. »Uvažovali jsme o něm už během juniorského mistrovství světa, ale tehdy jsem ho nechtěl rušit. Samozřejmě jsme chápali i to, že potřebuje pár dní na odpočinek. A pak už to skutečně vzalo rychlý spád,« přiblížil Ševc.

Čihák byl odvolán před týdnem po páté porážce v řadě a deváté z posledních deseti zápasů. Tým dočasně převzali Haken jakožto Čihákův asistent a Pletka coby hlavní kouč juniorů. Bruslaři za tu dobu jednou vyhráli a jednou prohráli, v tabulce je semifinalista předchozích dvou sezon jedenáctý s náskokem pěti bodů na poslední Kladno. V pátek čeká mužstvo pod novým koučem premiéra doma proti Hradci Králové.

Šestá změna v sezoně

Ševc věří, že trenérský triumvirát se bude dobře doplňovat a Haken s Pletkou vedle Kalouse dobře zapadnou. »Oba kluci jsou pracovití, s prací Petra i Venci jsme spokojení, všem nám jde především o klub, respektive o tým. Nikdo tu nelpěl a nelpí na nějakých pozicích. Věděli jsme, že chceme přivést ještě jednoho zkušenějšího trenéra, který by to celé zastřešil, a to v tuto chvíli považujeme za hotové,« doplnil Ševc.

Mladá Boleslav odvolala v sezoně hlavního trenéra jako šestý klub v soutěži. Nejrychleji skončili v Plzni Václav Baďouček a Miloš Říha, místo kterých mužstvo převzal Petr Kořínek. Následně byl v Litvínově odvolán Vladimír Růžička, na Spartě skončil Pavel Patera a v Brně Martin Pešout. Před Čihákem byl posledním odvolaným koučem Jaroslav Modrý, jenž se rozhodnutí vedení Českých Budějovic dozvěděl během vánočních svátků.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy