Plavšič odešel ze Slavie. Nebude to Baník, nýbrž Polsko

Srbský fotbalista Srdjan Plavšič přestoupil ze Slavie do Čenstochové. Sedmadvacetiletý křídelník s úřadujícím polským mistrem podle jeho webu podepsal smlouvu do června 2026 s opcí na další sezonu. Kontrakt v pražském klubu by mu vypršel příští rok.

Plavšič přišel do Slavie v létě 2021 od úhlavního rivala Sparty, kde mu tehdy skončila smlouva. Rodák z Nového Sadu se v Edenu příliš neprosadil. V minulé sezoně se mu ale dařilo během hostování v Ostravě, kde ve 24 ligových utkáních zaznamenal pět branek a stejný počet asistencí. Celkem v české nejvyšší soutěži odehrál 127 zápasů, vstřelil 13 gólů a 19 jich připravil.

Na letní přípravu se Plavšič vrátil do Slavie, ale během soustředění v Rakousku se zranil a nezasáhl do úvodního ligového kola. Spekulovalo se, že by se mohl vrátit do Ostravy nebo odejít do zámořské MLS. Nakonec se domluvil s Rakówem, proti kterému nastoupil loni v play off o postup do Evropské konferenční ligy.

»Není tajemstvím, že hráče na levé křídlo hledáme delší dobu. Doufáme, že Srdjan posílí náš tým a zvýší konkurenci na této pozici. Má hodně zkušeností s evropskými poháry, což je pro nás také důležité,« uvedl sportovní ředitel Čenstochové Robert Graf.

(čtk)

FOTO – slavia.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy