Roman skóroval do posunuté branky a odstartoval kanonádu Ocelářů

Třinecký útočník Miloš Roman odstartoval úvodním gólem zápasu kanonádu Ocelářů, kteří doma deklasovali Kometu Brno 7:2. Jeho trefu ještě posvětil rozhodčí u videa, protože padla do posunuté branky a v přerušené hře po hvizdu sudích.

Podle regulí takový gól platí, když bránicí hráč, byť neúmyslně, zmaří gólovou příležitost a puk šel do míst, kde běžně stojí branka. Hostům se rozhodnutí nelíbilo, protože k dorážce došlo asi sekundu po odpískání a po zákroku Dominika Furcha.

»O tom pravidle nic nevím. Je to na rozhodčích,« řekl Roman novinářům. »Viděl jsem, že má Paťo (Hrehorčák) za brankou puk a jde v rychlosti před ní, že tam má prostor, tak jsme se jen snažil uvolnit na druhé tyčce. Puk prošel ke mně, vystřelil jsem a po videu gól uznali. Pomohl nám, ale odehráli jsme všichni kvalitní zápas celých šedesát minut,« doplnil.

Roman dal teprve třetí gól sezony, kvůli zlomenému nosu ale nastupoval dlouho s celoobličejovou mřížkou. Až teď ji sundal. »Už jsme lépe viděl, i proto jsem se možná trefil,« smál se Roman. Přiznal, že jej trochu limitovala. »Jsem zvyklý na plexi, má větší viditelnost, ale je potřeba se přizpůsobit situaci a nehledat výmluvy. Byl jsem hlavně rád, že můžu hrát a je jedno, jakým stylem.«

Obhájce trofeje dominoval

Obhájce titulu v utkání s Brnem dominoval, využil i čtyři přesilové hry a v tabulce se po rozpačitém úvodu sezony posunul už na třetí místo. »Měli jsme velkou marodku. Teď jsme víceméně v plné síle, dáváme se dokupy. Řekli jsme si také v šatně, jak hrát, každý zná svou úlohu a roli. Když takhle budeme pokračovat, můžeme být i nadále úspěšní,« vysvětlil Roman.

Třinec si střihne s Brnem odvetu už 13. ledna v Bratislavě v utkání pod širým nebem. »Už jsme takový zápas zažili v dorostu v Brně, shodou okolností taky v zápase Třince s Kometou. Jsem také rád, že se utkání odehraje na Slovensku, budeme tam víceméně doma. Bude to zážitek,« těší se Roman. »Největší rozdíl bude v kvalitě ledu. Rychle se pokazí. Je potřeba se na to připravit. Snad nebude pršet a vyjde počasí, aby led držel,« přál si Roman.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy