Semifinále Poháru Kingové: Muchová i Plíšková prohrály a je konec

AKTUALIZUJEME

České tenistky si finále Poháru Billie Jean Kingové v Glasgow nezahrají. Tým kapitána Petra Pály ztratil se Švýcarkami obě dvouhry a závěrečná čtyřhřa se tak ani nemusela konat.

Poslední naděje jedenáctinásobných šampionek zhasla po porážce Karolíny Plíškové, která v souboji týmových jedniček nestačila na Belindu Bencicovou a prohrála 2:6, 6:7. Předtím neuspěla ani Karolína Muchová, jež podlehla Viktoriji Golubicové dvakrát 4:6. V deblu měly nastoupit Kateřina Siniaková s Markétou Vondroušovou, Švýcarky nahlásily pár Bencicová, Jil Teichmanová, ale nakonec nic neřešící zápas byl zrušen.

Češky nenavázaly na předchozí výhry nad Polskem a USA ze základní skupiny. Se Švýcarkami vypadly v Poháru Billie Jean Kingové podruhé za sebou. Vloni neuspěly v Praze, kde prohrály 1:2.

Muchová nezačala duel s Golubicovou dobře. Po dvou ztracených servisech prohrávala brzy 0:3. Brzy se jí sice podařilo snížit, za stavu 3:4 ale nevyužila dva brejkboly a Švýcarka set dopodávala.

V úvodu druhé sady se oběma hráčkám nedařilo držet podání. Muchová dvakrát smazala manko brejku, po třetím ztraceném servisu se jí to už ale nepodařilo. Golubicová odskočila do vedení 5:3 a duel za hodinu a 33 minut zakončila při svém podání. Češka doplatila na 24 nevynucených chyb a nenavázala na zářijové vítězství nad švýcarskou hráčkou z turnaje v Tallinnu.

»Byl to těžký zápas. Musím soupeřku pochválit, hrála velmi dobře. Dostávala mě do těžkých pozic. Byla jsem trochu stažená, musela jsem to ze sebe setřást. Udělala jsem nějaké chyby, ale ona mi k nim hodně pomohla. Hrála dobře, já tak dobrá nebyla,« řekla Muchová na tiskové konferenci.

Finálový turnaj tenisového Poháru Billie Jean Kingové v Glasgow:

Semifinále:

Česko – Švýcarsko 0:2

Muchová – Golubicová 4:6, 4:6, Karolína Plíšková – Bencicová 2:6, 6:7 (6:8), čtyřhra byla zrušena.

Austrálie – Británie 2:1

Sandersová – Watsonová 6:4, 7:6 (7:3), Tomljanovicová – Dartová 6:7 (3:7), 2:6, Sandersová, Stosurová – Barnettová, Nichollsová 7:6 (7:1), 6:7 (5:7), 10:6.

(pk, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy