Šilhavý povolal Zmrhala, národní tým ladí formu na »Faery«

Z nominace české fotbalové reprezentace na červnové zápasy na Faerských ostrovech a v Černé Hoře vypadl kvůli nemoci ofenzivní univerzál Ondřej Lingr z pražské Slavie. Trenér Jaroslav Šilhavý místo něj povolal krajního záložníka Jaromíra Zmrhala. Mužstvo se sešlo dnes v poledne v Praze.

Lingrova absence je zatím jedinou změnou v nominaci, která čítá 25 jmen. »Byli jsme s Ondrou v kontaktu už na konci minulého týdne. Komunikoval s ním hlavně doktor Petr Čechal. Má virózu a možná dostane i antibiotika,« uvedl v tiskové zprávě reprezentační manažer Tomáš Pešír.

Lingra nahradil jiný ofenzivní záložník Zmrhal, který nedávno oslavil se Slovanem Bratislava zisk slovenského titulu. V české reprezentaci má devětadvacetiletý bývalý hráč Slavie bilanci 22 startů a jeden gól. Naposledy za národní mužstvo nastoupil vloni v listopadu v přípravě v Turecku.

Na umělé trávě

Český tým čekají během červnového srazu dva zápasy. Šilhavého svěřenci nejprve v sobotu nastoupí ke třetímu utkání kvalifikace mistrovství Evropy na Faerských ostrovech a o tři dny později se představí v přípravném duelu v Černé Hoře.

Mužstvo dnes odpoledne absolvovalo první trénink v Praze, kde se bude chystat do čtvrtka, kdy odletí do Tórshavnu. Tým se bude připravovat v tréninkovém centru Sparty na Strahově na umělé trávě, na níž se bude utkání na Faerských ostrovech hrát.

»Žádný zápas teď už není jednoduchý, každý tým má 11 kvalitních hráčů. Hraje se na umělce, je to ve větru, takže se na to opravdu musíme připravit. Chceme tomu dát vše. Hned od prvního dne trénujeme na umělce, abychom si na to zvykli a byli připraveni na 100 procent,« řekl novinářům český kapitán Tomáš Souček.

Vloni v listopadu český tým v přípravě doma porazil Faeřany 5:0. »Uvidíme, jestli budou v podobné nebo úplně jiné sestavě, jak hráli s námi přátelský zápas doma. Je to ale venkovní zápas, takže to bude úplně o něčem jiném. Určitě musíme dát soupeři respekt, ale všichni chceme tři body, nepojedeme si tam pro nic jiného,« dodal Souček.

Nováčkem je Matoušek, schází Schick

Jediným nováčkem v nominaci je ofenzivní univerzál Jan Matoušek z Bohemians Praha 1905. Kvůli vleklému zranění schází nejlepší střelec útočník Patrik Schick. Po sobotním zápase se od národního celku při přesunu do Černé Hory během mezipřistání v Praze odpojí šestice hráčů Vladimír Coufal, Tomáš Holeš, David Jurásek, Václav Jurečka, Ladislav Krejčí mladší a Jan Kuchta.

Český tým má po úvodních dvou zápasech evropské kvalifikace na kontě čtyři body za domácí vítězství 3:1 nad Polskem a nečekanou venkovní bezbrankovou remízu v Moldavsku. Na šampionát, který bude v příštím roce hostit Německo, postoupí první dva týmy z každé skupiny.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy