Španělsko má svého mistra! Real slaví rekordní titul

Fotbalisté Realu Madrid porazili v 34. kole španělské ligy doma Espaňol Barcelona 4:0 a zajistili si čtyři kola před koncem soutěže rekordní 35. mistrovský titul. Svěřenci trenéra Carla Ancelottiho mají v neúplné tabulce sedmnáctibodový náskok před druhou Sevillou a již nemohou být předstiženi.

Hráči »Bílého baletu« vystřídali na trůnu městského rivala Atlético a získali druhý titul za poslední tři sezony. Zároveň si upevnili post nejúspěšnějšího klubu španělské ligy v historii. Jejich hlavní rival z Barcelony má o devět titulů méně.

Real slaví druhou trofej v sezoně, v lednu vyhrál domácí Superpohár. Španělský velkoklub se také drží ve hře o úspěch v Lize mistrů, kde v semifinále bojuje s Manchesterem City. Příští středu bude chtít smazat v domácím prostředí prohru 3:4 z úvodního zápasu. V domácím poháru naopak Real vypadl ve čtvrtfinále s Athleticem Bilbao. »Musíme si to užít. Tohle nám do středečního zápasu určitě pomůže,« řekl Ancelotti.

O jasné výhře nad Espaňolem rozhodl Real už v první půli, kdy se trefil dvakrát brazilský útočník Rodrygo. Po přestávce přidal gól Asensio a devět minut před koncem zpečetil výsledek kanonýr Benzema. Real naposledy vyhrál ligu čtyři zápasy před koncem v sezoně 1988/89. Zároveň se ziskem 35. titulu stal nejúspěšnějším klubem z elitních evropských pěti soutěží, odpoutal se od Juventusu Turín (34).

Ital Ancelotti se stal také prvním trenérem v historii, který získal titul ve všech pěti elitních ligách. Dvaašedesátiletý kouč slavil triumf také s AC Milán, Chelsea, Paris St. Germain a Bayernu Mnichov. Krajní obránce »Bílého baletu« Marcelo zase získal s Realem rekordní 24. trofej a osamostatnil se od legendárního Francisca Genta, který má na kontě o jednu trofej méně.

»Takhle se vyhrávají ligy. Během celé sezony jsme odváděli výbornou práci a od začátku jsme byli velmi konzistentní,« prohlásil záložník mistrovského celku Casemiro.

Zaváhal naopak druhý semifinalista Ligy mistrů z Villarrealu, který prohrál na hřišti předposledního Deportiva Alavés 1:2. Tým trenéra Emeryho v úvodní půlhodině dvakrát inkasoval, poté co se nejprve trefil Laguardia a po něm také Escalante. »Žlutá ponorka« už jen snížila v úvodu druhé půle díky Chukwuezemu.

(čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy