Špotáková se na Zlaté tretře nepředstaví

Dnešní Zlatá tretra přišla o velké jméno. Dvojnásobná olympijská vítězka Barbora Špotáková má poraněné lýtko a lékař jí doporučil odpočinek. Světová rekordmanka v hodu oštěpem se proto rozhodla účasti v Ostravě vzdát.

Čtyřicetiletá Špotáková o víkendu absolvovala poslední házecí trénink před Tretrou, cítila se při něm dobře. Bohužel při posledním pokusu jí píchlo v lýtku, v pondělí proto podstoupila vyšetření a lékař jí doporučil desetidenní klid. »Moc mě to mrzí, na Zlatou tretru jsem se opravdu hodně těšila. Ale s ohledem na situaci s bolestí v lýtku a lékařskému doporučení musím bohužel start zrušit. Cíl letošní sezony je mistrovství Evropy v Mnichově a nechci startem riskovat vážnější zranění,« uvedla v tiskové zprávě zaslané iportaL24.cz česká oštěpařská legenda, která by se na mistrovství Evropy ráda po dvaceti letech rozloučila s profesionální kariérou.

Na Zlaté tretře, která bývá obvykle v úvodu atletické sezony, se v minulosti Špotákové příliš nedařilo. Sama se nechala slyšet, že tento závod nemá v oblibě, a po roce 2015 v Ostravě několik let nestartovala. Prokletí zlomila předloni, kdy Zlatou tretru hodem za 65 metrů vyhrála, ale to se kvůli koronaviru závodilo až v září. Loni v květnu nepřekonala ani šedesátimetrovou hranici a skončila čtvrtá.

Tentokrát bude chybět a z českých oštěpařek tak bude největší nadějí úřadující vicemistryně Evropy Nikola Ogrodníková.

(pk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy