Tsitsipas překvapivě vypadl. Končí i druhý hráč světa Medveděv

AKTUALIZUJEME

Světová čtyřka Stefanos Tsitsipas loňskou účast ve finále tenisového Roland Garros nezopakuje. Třiadvacetiletý Řek dnes prohrál s o čtyři roky mladším Dánem Holgerem Runem 5:7, 6:3, 3:6, 4:6 a vypadl již v osmifinále. Čtyřicátý hráč světa Rune vyzve v dalším utkání ve skandinávském souboji Nora Caspera Ruuda, který zdolal Poláka Huberta Hurkacze.

Tsitsipas naposledy vypadl v osmifinále French Open před třemi lety, kdy nestačil na Švýcara Stanislase Wawrinku. Poté se probojoval do semifinále a v minulé sezoně nestačil až v pětisetové bitvě o titul na Srba Novaka Djokoviče.

Devatenáctiletý Rune prožívá životní grandslamový turnaj. Na letošním Australian Open a loňském US Open skončil hned v prvním kole. V Paříži se stal také prvním Dánem, který se v v takzvané open éře probojoval na grandslamu mezi nejlepší osmičku.

»Je to neuvěřitelný pocit. Na konci jsem byl tak nervózní. Řekl jsem si, že vydržím, jak to půjde, a budu se držet svého plánu. Je skvělé, že tu mohu pokračovat dál,« řekl Rune v rozhovoru na kurtu.

Stejný historický počin se povedl také jeho dalšímu protivníkovi Ruudovi. Osmý hráč světa vyhrál první vzájemný souboj s Hurkaczem 6:2, 6:3, 3:6, 6:3 a poprvé v open éře vybojoval grandslamové čtvrtfinále pro norské barvy. Jeho otec Christian po podobném milníku sahal na Australian Open v roce 1997, tehdy však prohrál v pěti setech s Chorvatem Goranem Ivaniševičem. Ruudovým maximum dosud bylo 4. kolo z loňského Australian Open.

Medveděv podlehl Čiličovi

Druhý hráč světa Rus Daniil Medveděv podlehl chorvatskému tenistovi Marinu Čiličovi 2:6, 3:6, 2:6. S úřadujícím vítězem US Open, který hrál druhý turnaj po dubnové operaci kýly, se šampion newyorského grandslamu z roku 2014 utkal počtvrté v kariéře a poprvé uspěl.

Třiatřicetiletý Chorvat po dominantním výkonu, kdy nečelil v zápase jedinému brejkbolu, vyrovnal své maximum v Paříži. Ve čtvrtfinále už byl v letech 2017 a 2018. Jeho příštím soupeřem bude další ruský hráč, sedmý nasazený Andrej Rubljov.

Série Šwiatekové pokračuje

Mezi ženami se do druhého čtvrtfinále na Roland Garros probojovala Darja Kasatkinová, která zdolala dvakrát 6:2 Camilu Giorgiovou z Itálie. Pětadvacetiletá Ruska příště vyzve krajanku Veroniku Kuděrmetovovou, která vyřadila někdejší semifinalistku Madison Keysovou z USA 1:6, 6:3 a 6:1. Obě hráčky zabojují o své první grandslamové semifinále.

Uspěla i světová jednička Iga Šwiateková, jež otočila duel s devatenáctiletou Čeng Čchin-wen z Číny a vyhrála 6:7, 6:0, 6:2. Polka si připsala 32. vítězství za sebou. Příště narazí na Jessicu Pegulaovou z USA, která porazila Rumunku Irinu Beguovou 4:6, 6:2 a 6:3.

(mak, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy