Vedoucí Sparta míří na horkou libereckou půdu, Slavia je jasným favoritem

Osmi zápasy pokračuje o víkendu sedmé kolo první fotbalové ligy, které je poslední před reprezentační pauzou. Obhájce titulu Sparta se představí v Liberci, kde bude hájit první místo. Pražané vedou tabulku o skóre před Slavií, jež doma hostí nováčka Karvinou. Třetí účastník skupinové fáze evropských pohárů Plzeň přivítá Bohemians 1905.

Sparta se na souboj s Libercem naladila čtvrtečním postupem do skupiny Evropské ligy. V domácí odvetě závěrečného 4. předkola zvítězila 4:1 nad Dinamem Záhřeb, na jehož hřišti týden předtím prohrála 1:3. Letenští bodovali v lize v Liberci třikrát po sobě a v šesti z posledních sedmi utkání, venku v nejvyšší soutěži neprohráli od loňského října 14 utkání po sobě.

Slovan zvítězil v jediném z minulých pěti kol. »Čeká nás vedoucí tým tabulky a čerstvý účastník skupinové fáze Evropské ligy, o motivaci tedy máme postaráno. Sparta ve čtvrtek zvládla svůj velký zápas a jelikož v lize ztratila body ze šesti zápasů pouze jednou, přijede v dobrém rozpoložení,« uvedl asistent libereckého trenéra Jakub Harant.

Negativní bilance červenobílých

Evropskou ligu si zahraje i Slavia, přestože ve čtvrteční odvetě podlehla Zorje Luhansk 1:2. První duel však doma vyhrála 2:0. Karvinou v lize třikrát za sebou neporazila, naposledy jí v Edenu podlehla 0:1. Slezané po úvodní výhře nad Zlínem nevyhráli pět kol v řadě.

»Jsme rádi, že jsme vybojovali postup do skupiny Evropské ligy. Soupeř hrál dobře, ale my jsme bojovali až do konce, nevzdávali jsme se a povedlo se to. Teď musíme zvládnout ligový zápas s Karvinou, snad se to povede,« uvedl křídelník Matěj Jurásek, který ve středu oslavil 20. narozeniny a Slavii o den později gólem proti Luhansku zařídil postup do Evropské ligy.

Oslava trenéra Koubka

Plzeň ve čtvrtek přes kazachstánský Tobol Kostanaj postoupila do skupiny Evropské konferenční ligy, kde se mimo jiné utká s Dinamem Záhřeb. V nejvyšší soutěži třikrát za sebou Bohemians neporazila a poslední dva vzájemné zápasy prohrála (oba doma). Viktoria je pátá a na vedoucí pražské duo ztrácí šest bodů, k dobru má ale odložené utkání v Mladé Boleslavi. Její trenér Miroslav Koubek, který v minulosti vedl »Klokany«, dnes slaví 72. narozeniny.

Třetí Olomouc zvítězila ve čtyřech z posledních pěti kol. V neděli se představí v Hradci Králové. »Votroci« doma na novém stadionu vyhráli oba dosavadní ligové zápasy.

Čtvrté Slovácko vyzve v regionálním derby Zlín. Tým z Uherského Hradiště bodoval v pěti z úvodních šesti kol, naopak „Ševci“ minule vyhráli poprvé v sezoně nejvyšší soutěže.

Poslední České Budějovice se doma utkají s předposledním Jabloncem. Severočeši jako jediní v ligovém ročníku nezvítězili a se čtyřmi nerozhodnými výsledky jsou remízovými »králi« nejvyšší soutěže.

V dalších utkáních Ostrava narazí na Mladou Boleslav a Teplice na Pardubice.

* * *

Program 7. kola:

Sobota

15.00 Slovácko – Zlín, České Budějovice – Jablonec, Teplice – Pardubice

18.00 Ostrava – Mladá Boleslav

Neděle

15.00 Plzeň – Bohemians 1905, Liberec – Sparta

18.00 Slavia – Karviná

20.00 Hradec Králové – Olomouc

(koz, čtk)

FOTO – sparta.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy