Viktoria jako velký favorit. Proti kosovskému outsiderovi sází na agresivitu

Fotbalisté Plzně po nečekané úvodní ligové porážce 0:1 v Teplicích zkusí lépe zahájit pohárovou sezonu. Západočeši ve čtvrtek doma rozehrají dvojzápas 2. předkola Evropské konferenční ligy proti kosovskému outsiderovi Dritě. Utkání v Doosan Areně má výkop v 19.00.

Plzeňští v sobotu při obnovené soutěžní premiéře trenéra Miroslava Koubka v Teplicích herně i výsledkově propadli. Navíc kvůli zranění kotníku odstoupil kapitán a stoper Lukáš Hejda, jehož čtvrteční start je nejistý. Zápas nedohrál ani záložník Roman Květ, který rozšířil početnou marodku. Na delší dobu jsou mimo i obránci Milan Havel, Luděk Pernica a Filip Čihák, zdravotní problémy měl také krajní univerzál Cadu.

»Čeká nás úplně to samé co v Teplicích, podobný herní styl. Musíme být především v útoku agresivnější, v tom nás Teplice předčily,« řekl Koubek na tiskové konferenci.

Dritu už dříve přirovnal k jinému kosovskému celku Ballkani, jenž se loni utkal se Slavií ve skupině třetí nejvyšší klubové soutěže. »Je to mužstvo na úrovni Ballkani. To potrápilo Slavii, která vyhrála v Kosovu 1:0 a doma 3:2. Ballkani získalo v tabulce (kosovské ligy) první místo a mělo jenom o tři body víc než Drita,« upozornil Koubek.

»Je to mužstvo organizované, dobře defenzivně naštelované, hraje na brejky. To asi bude i obraz hry v Doosan Areně. Překvapila mě pečlivá organizace jejich defenzivy, která je velmi dobrá,« doplnil jednasedmdesátiletý kouč.

Koubek při minulém plzeňském angažmá vedl tým ve dvou pohárových duelech v roce 2015. Viktoria tehdy ve 3. předkole Ligy mistrů na hřišti Maccabi Tel Aviv zvítězila 2:1, ale domácí odvetu nečekaně prohrála 0:2 a vypadla. Zkušený trenér byl krátce nato propuštěn.

Plzeň je těžký soupeř, řekl kouč soupeře

Viktoria se loni po tříleté absenci vrátila do skupinové fáze pohárů. Ještě pod koučem Michalem Bílkem senzačně prošla z druhého předkola až do skupiny elitní Ligy mistrů, i když v konkurenci gigantů Bayernu Mnichov, Interu Milán a Barcelony skončila poslední bez bodu. V předkolech ale doma Plzeňští drží osmizápasovou vítěznou sérii.

Drita ještě nikdy nehrála hlavní fázi některé ze soutěží UEFA. Kosovští vicemistři ještě nový ligový ročník neodstartovali, v přípravě prohráli 0:2 s Craiovou a 0:1 s jiným rumunským týmem Iasi, poté porazili Vllaznii Požeran 6:0 a remizovali s dalším kosovským soupeřem Prištinou 1:1.

»Plzeň bude velmi těžký soupeř. V posledních letech hrála skupinu pohárů a podávala excelentní výkony proti silným týmům. Ale proč bychom je nemohli překvapit? Každý ví, že nejsme favorit, ale budeme ze všech sil bojovat o svou šanci,« prohlásil řecký kouč Drity Akis Vavalis.

(koz, čtk)

FOTO – fkviktoria.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy