Vlček prožil životní den. Ale proti »své« Slavii nenastoupí

Pardubický fotbalista Tomáš Vlček měl po domácí výhře 2:1 nad Libercem radost nejen z premiérové ligové trefy, ale především z prvních bodů Východočechů v nové sezoně. Kmenový hráč Slavie vstřelil v nastaveném čase první půle vítězný gól a ve třetím kole pomohl připravit Slovan o neporazitelnost.

Pardubice navzdory slibným výkonům prohrály v úvodu sezony s Českými Budějovicemi (0:2) i obhájci titulu z Plzně (1:2), dnes už se ale dočkaly. »Hrozně důležitá výhra, první dvě kola nám vyšla herně, ale nesáhli jsme si na výsledek. Řekli jsme si, že musíme hrát pořád stejně a musíme to zlomit,« řekl Vlček na tiskové konferenci.

Skóre otevřel ve 43. minutě Michal Hlavatý a vzápětí na něj navázal Vlček. Jednadvacetiletý stoper obral při napadání o míč Imada Rondiče, prodral se do zakončení a ve třetím ligovém zápase se dočkal první branky.

»Hroťáci Liberce nás hodně vytahovali, takže jsme si s (druhým stoperem Martinem) Tomlem řekli, že jeden z nás bude chodit vždy s nimi. Viděl jsem, že Rondič byl zády a jediné, co může udělat, je dát si dotyk směrem ke své bráně. Zkusil jsem vypíchnout míč a jakmile jsem byl před bránou, tak už jsem jen doufal, že to do ní spadne. Jsem strašně šťastný, že se to povedlo,« popsal Vlček a odmítl, že by cíleně napadal zrovna bosenského útočníka. »Spíš jsem jen plnil taktické pokyny. Že to vyšlo zrovna na Rondiče, je asi náhoda,« doplnil.

Liberec krátce po pauze snížil zásluhou Matyáše Kozáka, Východočeši už ale vedení udrželi. »Jak se říká, výsledek 2:0 o poločase je ošemetný. A Liberec to dokázal. Pak jsme to ale zvládli jako tým, hráli jsme obětavě,« ocenil Vlček.

Mládežnický reprezentant strávil poslední dvě sezony v druholigové Jihlavě a na hostování v Pardubicích se okamžitě dostal do základní sestavy. »Jsem strašně vděčný, že mi dali trenéři šanci. Není jednoduché přijít z druhé ligy do první a získat si hned místo,« podotkl pardubický obránce. O plnou minutáž v sezoně ale přijde v příštím zápase, kvůli dohodě s mateřským klubem proti Slavii v Edenu nenastoupí.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy