Slovácko nevyhrálo ani potřetí. Slavia překvapivě prohrála

AKTUALIZOVÁNO

Fotbalisté Slovácka podlehli doma Nice 0:1 a nevyhráli ani třetí zápas ve skupině Evropské konferenční ligy. O triumfu hostů rozhodl v 54. minutě Nicolas Pépé. Druhý český zástupce Slavia nečekaně doma prohrál s Kluží 0:1 a zkomplikoval si boj o postup. Pražané měli v duelu s rumunským šampionem vytrvalou převahu, dvakrát trefili tyč, ale gólově se prosadil jen hostující Rangelo Janga ve 45. minutě.

Svěřenci trenéra Martina Svědíka, kteří v úvodních dvou zápasech remizovali doma s Partizanem Bělehrad 3:3 a prohráli v Kolíně nad Rýnem 2:4, zůstali v »déčku« poslední. Francouzský celek si připsal ve skupině první vítězství po dvou remízách.

Slovácko doma v pátém pohárovém duelu (bez Poháru Intertoto) poprvé prohrálo. Úřadující vítěz českého poháru nevyhrál před vlastními fanoušky pátý soutěžní zápas po sobě.

V deváté minutě Nice v rozmezí několika vteřin nevyužilo tři šance. Pépé hlavičkoval z vápna do tyče, Budáví nepřekonal gólmana Nguyena a Diop přestřelil.

Ve 22. minutě zahrozili poprvé i domácí. Mihálik vypálil z otočky z hranice šestnáctky, ale pouze doprostřed branky. V závěru úvodního dějství vyzkoušel Šašinka z dálky pozornost gólmana Bulky.

»Orli« se ujali vedení ve 54. minutě po obrovské chybě Nguyena. Pépé vystřelil zpoza vápna, skákavý míč Nguyenovi vypadl z náruče a prošel za brankovou čáru.

O tři minuty později napálil útočník Pobřeží Slonoviny zpoza vápna břevno. Po necelé hodině hry chtěl Bulka rozehrát míč, ale z domácího »kotle« ho do ramene trefil kelímek s pivem. Polského brankáře poté lékaři několik minut ošetřovali.

V 80. minutě Petrželovu ránu z voleje Bulka pokryl. Domácí si v závěru vytvořili tlak, výraznější příležitost si ale nevypracovali.

Nice zvítězilo po třech soutěžních utkáních. Odveta na hřišti celku z Azurového pobřeží, která se odehraje příští čtvrtek, bude bez diváků. Disciplinární komise UEFA potrestala »Orly« za chování fanoušků v duelu s Kolínem nad Rýnem.

»Paralyzoval nás laciný gól, pustili jsme Pépého do koncovky. Z gólu pak pramenilo jeho břevno, byla to skoro stejná akce. Dostali jsme se do zápasu až po prostřídání, závěr byl z naší strany daleko aktivnější, dobře jsme se dostávali do křídelních prostorů, ale chyběla nám kvalita ve finální fázi,« uvedl Svědík na tiskové konferenci.

Slavia poprvé prohrála

Slavia ve skupině poprvé prohrála a po polovině zápasů se propadl na třetí místo mimořádně vyrovnané tabulky. Všechny čtyři týmy mají na kontě čtyři body, vedoucí Ballkani a druhý Sivasspor lepší skóre než slávisté. Do osmifinále přímo postoupí jen celky z prvních míst ve skupinách, druzí v pořadí se ve vyřazovací fázi o kolo dříve utkají s kluby na třetích příčkách v Evropské lize. Pražané se za týden představí v Kluži.

Rumunskému mistrovi částečně vyšla odveta za dvě porážky 0:1 od Slavie a vyřazení v závěrečném 4. předkole Ligy mistrů v létě 2019. Červenobílí v Edenu zaváhali poprvé v této sezoně po předchozích devíti domácích výhrách za sebou.

* * *

1. FC Slovácko – OGC Nice 0:1 (0:0)

Branka: 54. Pépé. Rozhodčí: Weinberger – Weiss, Obritzberger (všichni Rak.). ŽK: Trávník – Dante, Favre (trenér), Bulka. Diváci: 7447.

Slovácko: Nguyen – Tomič, Hofmann, Kadlec, Kalabiška – Havlík, Trávník (64. Daníček) – Petržela (84. Vecheta), Šašinka (64. Reinberk), Holzer (64. Duskí) – Mihálik (74. Kozák). Trenér: Svědík.

Nice: Bulka – Atál, Todibo, Dante, Bard – Budáví, Thuram, Lemina, Diop (76. Ilie) – Pépé (84. Ramsey), Laborde. Trenér: Favre.

Slavia Praha – CFR Kluž 0:1 (0:1)

Branka: 45. Janga. Rozhodčí: Maresca – Preti, Peretti (všichni It.). ŽK: Usor – Matias, Muhar, Deac, Yeboah, Scuffet. Diváci: 18 271.

Slavia: Kolář – Douděra, Ousou, Kačaraba, D. Jurásek (87. Oscar) – Ševčík, Tiéhi (69. Traoré) – Usor, Provod (61. Ewerton), Olayinka – Tecl (61. Sor). Trenér: Trpišovský.

Kluž: Scuffet – Manea, Matias, Kolinger, Camora – Deac (77. Braun), Boateng (87. Cvek), Muhar, Roger – Yeboah (77. Bus), Janga (69. Malele). Trenér: Petrescu.

(koz)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy