Těžší průběh nemoci. Koubek se na lavičku nevrátí

AKTUALIZUJEME

Trenér Miroslav Koubek se na lavičku fotbalistů Hradce Králové po nemoci nevrátí. Do konce ročníku ho nahradí asistent Stanislav Hejkal, který už vedl »Votroky« v posledních třech ligových zápasech. Klub to oznámil na svém webu. Po sezoně Koubkovi, který byl v 71 letech nejstarším koučem v lize, vyprší smlouva.

»Miroslav Koubek prodělal těžší průběh nemoci. Po fyzické stránce se necítí zcela fit a do konce sezony mu v souladu s doporučením ošetřujícího lékaře dopřejeme klidový režim,« uvedl sportovní ředitel východočeského celku Jiří Sabou. »Dohodli jsme se, že bude lepší, když se dá zdravotně úplně do pořádku a dočasně si odpočine od stresových situací, ke kterým během zápasů dochází.«

Hradec je dvě kola před koncem základní části sedmý, což by znamenalo účast v prostřední nadstavbové skupině o umístění. Na šestou Olomouc, která uzavírá skupinu o titul, ztrácí tři body. »Votroci« ve svém mladoboleslavském azylu, kde hrají po dobu výstavby nového stadionu, přivítají ve středu devátý Liberec. Základní část uzavřou v neděli na hřišti vedoucí Slavie.

»Zbytek našeho realizačního týmu je více než dostatečně zkušený a za dobu, kdy pod trenérem Koubkem působil, také sehraný. Funkci hlavního trenéra převezme Stanislav Hejkal, jenž s trenérem Koubkem strávil nejvíce času. Nepochybuji o tom, že konec soutěžního ročníku zvládne,« prohlásil Sabou.

Koubek v červnu 2021 nahradil na lavičce Hradce Zdenka Frťalu, který v klubu po postupu z druhé ligy skončil z rodinných důvodů. K trénování se tehdy vrátil po více než čtyřech letech. V premiérově sezoně Východočechy jakožto nováčka soutěže překvapivě dovedl do skupiny o titul a obsadil s nimi šesté místo.

V roce 2015 získal Koubek mistrovský titul s Plzní. Bývalý brankář koučoval také Slavii, Mladou Boleslav, Ostravu, Kladno, nebo Bohemias 1905. Působil i v roli asistenta u české reprezentace.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy