Den čínského jazyka: Oslava rozmanitosti čínské kultury a jazyka

Oslavte kouzlo čínského jazyka s více než 60 zahraničními studenty z Thajska, Laosu, Afghánistánu a dalších zemí! V Tchaj-jüanu v provincii Šan-si se zapojí do různých aktivit, jako je čínská poezie, zpěv a projevy, a ponoří se do podmanivého světa čínské kultury.

V rámci oslav Dne čínského jazyka, který byl vyhlášen UNESCO v roce 2010 přes 60 studentů ze zemí, jako je Thaisko, Laos, Afghanistan se shromáždilo v Taiyuanu, aby se podíleli na různých aktivitách počínaje hrami, recitací poezie, zpěvu čínských písní a přednesu v čínštině a poznali kouzlo čínského jazyka.

21-let stará Fatima Mohammadi pochází z Afghánistánu a nyní studuje čínštinu na Vysoké škole technologické v Tchaj-jüanu . Po zhruba ročním studiu čínštiny dokáže plynně komunikovat s čínskými mluvčími, zvládne mluvený projev a zpívat čínské písně.       

20-ti letá Souphaphone Lovanxay pochází z Laosu a rovněž se velmi zajímá o čínštinu. Nyní studuje obor Čínského mezinárodního vzdělávání na Vysoké škole technologické v Taiyuanu. Souphaphone je v Číně teprve tři měsíce, ale už plynně mluví čínsky.

Souphaphone má přes 20 000 sledujících na Facebooku a velice se zajímá o čínskou tradiční kulturu. Náhodou si vyzkoušela jeden ze čtyř největších čínských starověkých vynálezů – tiskařskou techniku a osobně si vyryla nápis z věšteckých kůstek do kamene a objevila taje rytí pečetidel.

Souphaphone říká, že stále více a více lidí v Laosu se začíná učit čínsky. Je pevně přesvědčená, že otevření čínsko-laosské železnice pro osobní dopravu přinese těsný rozvoj a spolupráci mezi čínským a laosským lidem.

(pr)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy